Do logistického centra v Podunajských Biskupiciach smeruje ďalšia investícia, vzniknúť by mohli stovky pracovných miest

Do logistického centra v Podunajských Biskupiciach smeruje ďalšia investícia, vzniknúť by mohli stovky pracovných miest

31.5.2024 (SITA.sk) – Takmer 600 nových pracovných miest by už čoskoro mohlo vzniknúť na okraji Bratislavy v Podunajských Biskupiciach. Do areálu miestneho logistického centra smeruje ďalšia investícia.

Viacúčelové haly

Podľa zámeru predloženého na posudzovanie vplyvov na životné prostredie by vybudovanie dvoch nových viacúčelových hál malo stáť približne 50 mil. eur. S výstavbou by sa mohlo začať v druhej polovici budúceho roka.

V logistickom centre sa budú nachádzať viacúčelové haly určené na prenájom a na skladovanie, napríklad elektrospotrebičov, audio-video techniky, domácich spotrebičov, kancelárskych potrieb, počítačov a ich komponentov, spotrebného tovaru, stavebného materiálu, potravín,“ uvádza sa ďalej v zámere.

Začlenenie lokality

Haly by mali byť využívané aj na distribúciu, ľahkú výrobu, montáž, obchodné aktivity a služby. Územie je situované na pravej strane diaľnice D4 v smere do Rakúska, neďaleko jestvujúcej križovatky Bratislava-Podunajské Biskupice – Exit 13.

Hlavný dôvod situovania navrhovanej činnosti je začlenenie lokality do štruktúry mesta. S rozvojom a rastom miest v okolí Bratislavy je totiž spojený i nárast požiadaviek na zabezpečenie služieb, logistiky, ľahkej výroby a občianskej vybavenosti. Celková zastavaná plocha by mala byť takmer 47-tisíc metrov štvorcových.

Viac k témam: Investícia, Logistické centrum, Pracovné miesta
Zdroj: SITA.sk – Do logistického centra v Podunajských Biskupiciach smeruje ďalšia investícia, vzniknúť by mohli stovky pracovných miest © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Ekonomika