EÚ ruší hotovosť a odoberá krajinám právo brániť sa, hovorí rakúsky expert

EÚ ruší hotovosť a odoberá krajinám právo brániť sa, hovorí rakúsky expert

Rakúsky expert Heinz Mayer sa vyjadril k horúcemu prípadu, ktorým je zrušenie hotovosti v EÚ. Pred niekoľkými mesiacmi Európska únia spomenula, že sa pohráva s myšlienkou zavedenia zákona na zrušenie hotovosti, ktorá by nahradila kreditné karty. Informácie sme vám priniesli koncom minulého roka, keď sa hovorilo o vypuknutí masových nepokojov, ktoré budú sprevádzať túto zmenu.

Heinz Mayer však tvrdí, že krajiny v Európskej únii nebudú mať ako odolať tomuto rozhodnutiu za predpokladu, že Európska únia návrh zákona skutočne schváli, a tým nadobudne platnosť. Rakúsko sa už pokúsilo zvrátiť túto skutočnosť v ústave, ale štáty v Európskej únii nemôžu brániť uplatňovaniu európskeho práva ústavným právom. V Rakúsku sa začala nová diskusia, ktorej cieľom je zabrániť zrušeniu hotovosti v krajine.

Rakúsky expert Heinz Mayer hovorí o pláne EÚ zrušiť hotovosť a nahradiť kreditné karty

Minister financií Hans Jörg Schelling sa už vyjadril k plánu Európskej únie na zrušenie hotovosti a tvrdil, že „ochranná známka“ by sa mala deklarovať ako „ochranná známka“ nad hotovosťou. Reinhold Lopatka uviedol, že vláda by mala začleniť hotovosť do ústavného práva, ale to je v rozpore s legislatívou.

 

0Shares
Ekonomika