Spoločnosť s ručením obmedzeným – všetko čo potrebujete vedieť a aj tipy navyše

Spoločnosť s ručením obmedzeným – všetko čo potrebujete vedieť a aj tipy navyše

Spoločnosť s ručením obmedzeným predstavuje formu podnikania, ktorá je veľmi populárna. Jej založenie si vyžaduje aby ste sa aspoň približne orientovali  v slovenskej legislatíve a úradníctve. Postup sa pritom počas rokov neustále aktualizuje a preto je potrebné sledovať novinky. Práve preto vám prinášame zhrnutie celkového postupu založenia spoločnosti s ručením obmedzeným + nejaké tie tipy navyše na uľahčenie tvorby vášho biznisu. Tak teda poďme na to!

Postup založenia s.r.o

V prvom rade je podstatné si pri založení vybrať obchodné meno, sídlo, predmet podnikania a konateľov. Vypracovanie jednotlivých dokumentov, rovnako ako aj získanie živnostenského oprávnenia je základom pre správny legislatívny postup. Výhodu predstavuje, že pokiaľ využijete elektronické ohlásenie tak ušetríte na poplatkoch. Živnostenské oprávnenie pritom vystavuje okresný úrad – konkrétne odbor živnostenského podnikania.

Zakladateľ s.r.o nesmie mať žiadne daňové nedoplatky a rovnako si môže s.r.o založiť len osoba, ktorá je vedená ako povinná v registri vydaných poverení na vykonanie exekúcie. Pre zakladateľov, ktorí nie sú daňovým subjektom je potrebné na obchodný register priložiť aj čestné vyhlásenie. Zápis do obchodného registra sa realizuje elektronicky s kvalifikovaným elektronickým podpisom. Tiež je potrebné priložiť spoločenskú zmluvu alebo zakladateľskú listinu, plnomocenstvo, vyhlásenie o správcovi vkladu a splatení vkladu. A to nie je všetko. Zdá sa vám to príliš komplikované a zdĺhavé? Nie ste jediný!

Tipy pre spoločnosť s ručením obmedzeným

Jednoduchší spôsob pre založenie s.r.o je vyhľadať si službu, ktorá spraví všetko za vás. Na internete dnes nájdete spoločnosti, ktoré celú túto zbesilú papierovaciu jazdu vyriešia za vás a vy budete mať hotovú spoločnosť s ušetrením množstva času. V prípade, že je pre vás táto alternatíva atraktívna, môžete ju využívať ako bezpečnú variantu. Medzi ďalšie tipy patrí možnosť využitia takzvaného virtuálneho sídla. Keďže každá spoločnosť musí mať v obchodnom registri uvedený názov sídla, ale vy nepotrebujete mať fyzický priestor, môžete si nájsť virtuálne sídlo. Ide o legálny spôsob podnikania, ktorý je cenovo výhodnejší a dostupnejší.

foto zdroj: pexels.com

0Shares
Ekonomika