EÚ zrušením hotovosti vezme právo krajinám brániť sa, tvrdí rakúsky expert

EÚ zrušením hotovosti vezme právo krajinám brániť sa, tvrdí rakúsky expert

Rakúsky expert Heinz Mayer sa vyjadril k žeravé kauze, ktorou je zrušenie hotovosti v EÚ. Európska únia sa pred niekoľkými mesiacmi zmienila, že sa pohráva s myšlienkou o zavedenie zákona, ktorý zruší hotovosť, ktorý nahradí platobné karty

Rakúsky expert Heinz Mayer sa vyjadril k žeravé kauze, ktorou je zrušenie hotovosti v EÚ. Európska únia sa pred niekoľkými mesiacmi zmienila, že sa pohráva s myšlienkou o zavedenie zákona, ktorý zruší hotovosť, ktorý nahradí kreditnej karty. Informáciu sme Vám priniesli už na konci minulého roka, kedy sa hovorilo o vypuknutí masových nepokojov, ktoré by túto zmenu sprevádzali.

Heinz Mayer však tvrdia, že krajina v Európskej únii nebudú mať žiadnu možnosť tomuto rozhodnutiu sa brániť, za predpokladu, že Európska únia skutočne tento návrh zákona schváli a nadobudne tak platnosť. Rakúsko sa už pokúšalo tento fakt zvrátiť v ústave, štáty v Európskej únii však nemôžu ústavným právom brániť implementácii európskeho práva. V Rakúsku tak začala nová diskusia, ktorá si kladie za cieľ zabrániť zrušenie hotovosti v krajine.

Rakúsky expert Heinz Mayer hovoril o pláne EÚ, ktorá chce zrušiť hotovosť, ktorý nahradí kreditnej karty

K plánu Európskej únie na zrušenie hotovosti sa už vyjadril aj minister financií Hans Jörg Schelling, ktorý tvrdí, že by sa mala vyhlásiť „ochranná známka“ nad hotovosťou. Reinhold Lopatka k problému uviedol, že by mala vláda zakomponovať hotovosť do ústavného práva, čo je však v rozpore s legislatívou.

0Shares
Ekonomika