Finančná správa zavedie od 12. októbra do praxe zmenu pri autorizácii elektronických úradných dokumentov

Finančná správa zavedie od 12. októbra do praxe zmenu pri autorizácii elektronických úradných dokumentov

7.10.2024 (SITA.sk) – Finančná správa zlepšuje formu obojsmernej komunikácie s klientmi. Finančné riaditeľstvo SR (FS) informuje svojich klientov o zmenách elektronických úradných dokumentov doručovaných prostredníctvom Ústredného portálu verejnej správy (ÚPVS).

Pre zefektívnenie komunikácie zavádza od 12. októbra 2024 do praxe zmenu, ktorá umožňuje samostatnú autorizáciu sprievodného eFormulára a PDF dokumentu.

„Klienti, ktorí využívajú elektronickú schránku na ÚPVS sú zvyknutí, že elektronický úradný dokument (EÚD) tvorí spoločne autorizovaný eFormulár a PDF dokument. Od 12.10.2024 bude EÚD tvoriť autorizovaný PDF dokument, ktorý bude autorizovaný samostatne. Platí, že eFormulár bude tiež doručovaný do schránok na ÚPVS a bude autorizovaný samostatne, pričom eFormulár netvorí súčasť elektronického úradného dokumentu,“ vysvetľuje finančná správa.

Klientom, ktorí využívajú elektronickú schránku na ÚPVS a majú ju aktivovanú na doručovanie, sa elektronický úradný dokument zobrazí ako samostatne autorizovaný PDF dokument v časti prílohy.

Elektronicky autorizovaný PDF dokument je možné využiť na právne účely s rovnakými právnymi účinkami. Doteraz bol PDF dokument súčasťou podpisovaného kontajnera, v ktorom bol spoločne autorizovaný s eFormulárom.

Viac k témam: elektronické úradné dokumenty, Ústredný portál verejnej správy
Zdroj: SITA.sk – Finančná správa zavedie od 12. októbra do praxe zmenu pri autorizácii elektronických úradných dokumentov © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Ekonomika