Slováci v prípravnom zápase pred MS v hokeji 2024 dostali od Nemcov historickú „sedmičku“

Slováci v prípravnom zápase pred MS v hokeji 2024 dostali od Nemcov historickú „sedmičku“

18.4.2024 (SITA.sk) – Slovenskej hokejovej reprezentácii nevyšiel tretí aprílový prípravný zápas pred májovými majstrovstvami sveta v Česku.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho v nemeckom Kaufbeurene podľahli domácim vysoko 3:7. Odveta je na programe v sobotu v Augsburgu.

V aktuálnej sezóne obaja súperi absolvovali už štvrtý vzájomný duel a prvýkrát sa z úspechu tešili Nemci, ktorí Slovákom nastrieľali najviac gólov v histórii od vzniku Slovenska.

Dobrá bola len prvá tretina

Od roku 1993 to bol už 75. vzájomný súboj týchto tímov a nemecký tím dosiahol 33. triumf, okrem toho sa zrodila aj jedna remíza a 41-krát sa z víťazstva tešila slovenská reprezentácia.

Slováci inkasovali najviac gólov od 1. júna 2021, vtedy na MS prehrali lotyšskej Rige s Čechmi tiež 3:7.

„V niektorých okamihoch sme hrali dobre, ale celkovo boli lepší Nemci. Využívali svoju rýchlosť a keď skórovali v oslabení, tým rozhodli. Nezvládali sme tlak, pod ktorý nás súper dostával,“ uviedol hlavný kouč Ramsay v prenose JOJ Plus.

„Bolo tam veľa nepresností, dobre sme hrali len prvú tretinu. Nevyhrávali sme súboje a to bol najväčší problém. Musíme spresniť prihrávky, lepšie korčuľovať a strieľať viac gólov,“ doplnil dvojgólový Róbert Lantoši.

Slováci hrajú už len doma

Po avizovanom sobotňajšom zápase v Augsburgu opäť proti Nemcom absolvujú Slováci ďalšie prípravné zápasy pred odchodom do Česka (10. – 26. mája) už len doma.

V Trenčíne a Bratislave si zmerajú sily s Čechmi (26. a 27. apríla), v Žiline na nich čaká súboj proti Poliakom (3. mája) a generálkou na svetový šampionát bude bratislavský duel proti Američanom (7. mája).

Na MS sa slovenskí hokejisti predstavia v základnej skupine v Ostrave a ich súpermi budú postupne Nemci, Kazachovia, Američania, Poliaci, Francúzi, Lotyši a Švédi.

Prípravný zápas pred MS v hokeji 2024

Kaufbeuren (Nem.)

Nemecko – Slovensko 7:3 (2:2, 3:1, 2:0)

Góly: 2. Samanski (Tuomie), 16. Stachowiak (Plachta, Ugbekile), 27. Soramies (Ugbekile, Pfaffengut), 28. Tuomie (Stachowiak), 37. Schütz, 42. Fischbuch (Stachowiak), 56. Michaelis (Schinko) – 9. Lantoši, 12. Okuliar (Cingel, Lantoši), 29. Lantoši (Kollár, Bučko)
Vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky: 3:2, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Rohatsch, Polaczek – Merk, Heffner (všetci Nem.), 3100 divákov

Zostavy:
Nemecko: Ancicka – Zimmerman, Müller, Hüttl, Wagner, Ugbekile, Fohrler, Weber, Karrer – Ehl, Michaelis, Kahun – Fischbuch, Stachowiak, Schütz – Plachta, Samanski, Tuomie – Schinko, Pfaffengut, Soramies – Krauss
Slovensko: Hrenák (41. Tomek) – Grman, Ivan, Bučko, Golian, Gachulinec, Bačik, Brincko, Petrovický – Lantoši, Cingel, Okuliar – Faško-Rudáš, Kollár, Takáč – Kukuča, Tamáši, Kašlík – Kusko, Baláž, Hecl

Domáci Nemci sa síce ujali vedenia už v 2. minúte zásluhou Joshuu Samanského, no Róbert Lantoši potom vyrovnal a Oliver Okuliar v presilovke poslal slovenský tím do najtesnejšieho náskoku.

Ešte v prvej tretine vyrovnal v početnej výhode Wojtek Stachowiak a v druhej časti Samuel Soramies a Parker Tuomie upravili na 4:2, pričom štvrtý presný zásah dosiahli domáci vo vlastnom oslabení.

Vzápätí síce v presilovke skorigoval Lantoši, ale v ďalšom priebehu už dávali góly len Nemci.

Prvé dve tretiny odchytal Samuel Hlavaj a inkasoval aj piatykrát z hokejky Justina Schütza, striedajúceho Mateja Tomeka v tretej dvadsaťminútovke prekonali Daniel Fischbuch aj Marc Michaelis.

Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2024, Prípravný zápas
Zdroj: SITA.sk – Slováci v prípravnom zápase pred MS v hokeji 2024 dostali od Nemcov historickú „sedmičku“ © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Hokej