Rusko obvinilo NATO zo zvýšeného zapojenia do vojny. Stíhačky MiG-29 od Slovenska a Poľska sú zbavenie sa starého vybavenia, tvrdí Peskov

Rusko obvinilo NATO zo zvýšeného zapojenia do vojny. Stíhačky MiG-29 od Slovenska a Poľska sú zbavenie sa starého vybavenia, tvrdí Peskov

19.3.2023 (SITA.sk) – Kremeľ zľahčuje avizované dary stíhačiek Ukrajine z Poľska a Slovenska a obvinil Organizáciu Severoatlantickej zmluvy (NATO) zo zvyšovania jej zapojenia sa do vojny. Informuje o tom spravodajský portál CNN.

Dodávky zbraní

Dvojica krajín tento týždeň oznámila ďalšie dodávky zbraní na podporu Ukrajiny, vrátane stíhačiek MiG-29. Poľsko prisľúbilo v prvej várke štyri lietadlá, pričom ďalšie by mali nasledovať neskôr, a Slovensko 13.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Zdá sa, že tieto krajiny sa takto angažujú v likvidácii starého nepotrebného vybavenia,“ reagoval v piatok hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

Nemenia výsledok vojny

Novinárom tiež povedal, že krok je „ďalším príkladom“ ako členovia NATO „zvyšujú úroveň svojho priameho zapojenia do konfliktu“.

Darované stíhačky zároveň podľa Peskova nezmenia výsledok vojny na Ukrajine, ktorú Moskva stále označuje za „špeciálnu vojenskú operáciu“, a dodal, že krok len spôsobí Kyjevu ďalšie problémy.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Stíhačky MiG-29, Vojenská pomoc Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Rusko obvinilo NATO zo zvýšeného zapojenia do vojny. Stíhačky MiG-29 od Slovenska a Poľska sú zbavenie sa starého vybavenia, tvrdí Peskov © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko