Je kľúčové vedieť, čo sa bude diať na druhý deň po páde vlády, povedal Taraba

Je kľúčové vedieť, čo sa bude diať na druhý deň po páde vlády, povedal Taraba

13.12.2022 (Webnoviny.sk) – Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) v utorok povedal, že sa vie rozprávať o téme predčasných volieb. Uviedol to nezaradený poslanec Tomáš Taraba (Život-NS) pre médiá.

Termín predčasných volieb

„Kollár povedal, že termín predčasných volieb si vie predstaviť v septembri,“ tvrdí Taraba. Dodal, že taktiež je kľúčové vedieť, čo sa bude diať na druhý deň po páde vlády.

„Ak počúvame od poslancov strany Sloboda a Solidarita (SaS), že nechcú predčasné voľby a povie to aj hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), tak parlament sa zablokuje do februára budúceho roku,“ skonštatoval predseda strany Život-NS.

Novela ústavného zákona

Ako ďalej uviedol, strana Hlas – sociálna demokracia si mala za svoje podpisy pod návrh na vyslovenie nedôvery vláde od SaS vypýtať hlasy na predčasné voľby.

Ešte pred hlasovaním o vyslovení nedôvery vláde by malo plénum podľa Tarabu schváliť jeho novelu ústavného zákona o skrátení volebného obdobia. Podobnú novelu zákona do parlamentu predložil aj Boris Kollár.

„Jeho návrh má šancu prejsť len vtedy, ak ho podporí hnutie OĽaNO. Ak hnutie do štvrtka povie, že s tým nesúhlasia, budeme hlasovať za pád vlády,“ vysvetlil Taraba.

Viac k témam: Menšinová vláda Eduarda Hegera, Predseda Národnej rady SR (NR SR)
Zdroj: Webnoviny.sk – Je kľúčové vedieť, čo sa bude diať na druhý deň po páde vlády, povedal Taraba © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko