Kandidát Progresívneho Slovenska statusom o Izraeli pobúril židovskú obec

Kandidát Progresívneho Slovenska statusom o Izraeli pobúril židovskú obec

24.7.2024 (SITA.sk) – Kandidát Progresívneho Slovenska v uplynulých parlamentných voľbách a člen opozičného hnutia Dominik Radler prejavil podľa zástupcov Ústredného zväzu židovských náboženských obcí na Slovensku slepý politický extrémizmus. Na sociálnej sieti tak židovská obec reagovala na výrok Radlera, ktorý štát Izrael v súvislosti s vojnou v Gaze označil za „genocidálny apartheidný projekt kolonialistov“.

„Nemlčali sme, keď sa politici vo výkonných funkciách stretávali s otvoreným antisemitom a hľadaným gaunerom Bombicom (aj keď výsledok sa nedostavil, doteraz si ním politici zvyšujú popularitu medzi podobne zmýšľajúcimi ľuďmi). Ozvali sme sa, keď Eduard Chmelár obvinil celý židovský národ z diania v Gaze. Opäť nemôžeme ostať ticho, keď mladý kandidát za jednu z opozičných strán ostentatívne prejavuje slepý politický extrémizmus, pričom flagratne ukazuje do neba volajúcu neznalosť reálií,“ uviedli zástupcovi židovskej komunity.

Radler komentujúc súčasné dianie na Blízkom východe nazval podľa židovskej obce legitímne a medzinárodným právom potvrdené úsilie o vlastný štát na historicky vlastnom území genocidálnym projektom“. „Urobte si o jeho osobnostných ,kvalitách‘ vlastný úsudok,“ dodala židovská obec.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Extrémizmus, Izraelsko-palestínsky konflikt
Zdroj: SITA.sk – Kandidát Progresívneho Slovenska statusom o Izraeli pobúril židovskú obec © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko