Korčok je typickým prezliekačom kabátov, reaguje Smer-SD a OĽaNO jeho kandidatúru víta

Korčok je typickým prezliekačom kabátov, reaguje Smer-SD a OĽaNO jeho kandidatúru víta

30.8.2023 (SITA.sk) –
aktualizované 30. augusta, 14:31

Strana Smer-SD v reakcii na Korčokovu kandidatúru na post prezidenta v budúcoročných prezidentských voľbách uviedla, že Ivan Korčok svoje zahranično-politické postoje vždy prispôsoboval aktuálnej politickej situácii. Korčok je preto podľa Smeru „typickým prezliekačom kabátov.“

Korčok nespĺňa požiadavky Smeru

„Korčok je žoldnier slúžiaci mnohým politickým stranám, od HZDS, SDKÚ, Smer-SD až po poslušného ministra Igora Matoviča,“ uviedla strana a doplnila, že z neho nebude nikdy vlastenec a nebude schopný reprezentovať občanov SR bez ohľadu na ich politickú príslušnosť.

Ako strana Smer ďalej uviedla, Korčok pri oznamovaní svojej kandidatúry na nich zaútočil a potvrdil, že jeho cieľom v prípade zvolenia bude obhajoba Ukrajiny.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Ivan Korčok oznámil kandidatúru na prezidenta SR (fotografie)

„Sorosove mimovládne organizácie a médiá ponúkajú po Andrejovi Kiskovi Slovensku za prezidenta ďalšiu Zuzanu Čaputovú. Smer hovorí veľmi jasne – ďakujeme, neprosíme! Hlavou štátu SR musí byť človek realizujúci suverénnu slovenskú zahraničnú politiku, bojujúci za mier a schopný odmietnuť cudzie záujmy poškodzujúce Slovensko. Pán Ivan Korčok nespĺňa ani jednu z týchto požiadaviek,“ uzavrel Smer-SD.

OĽaNO kandidatúru Korčoka víta

Na druhej strane hnutie OĽaNO a priatelia víta kandidatúru Ivana Korčoka. Obyčajní ľudia tiež veria, že napokon si demokraticky a protikorupčne orientovaný elektorát bude môcť vyberať z viacerých dobrých kandidujúcich. Politický subjekt to uviedol vo svojom stanovisku.

„Od budúceho prezidenta či prezidentky očakávame najmä to, že nebude odtrhnutý od reality dennodenného života ľudí na celom Slovensku a bude zastupovať záujmy všetkých čestných ľudí, nielen svojich obľúbencov,“ doplnilo OĽaNO a priatelia.

Viac k témam: Kandidát na prezidenta, Prezidentské voľby na Slovensku 2024
Zdroj: SITA.sk – Korčok je typickým prezliekačom kabátov, reaguje Smer-SD a OĽaNO jeho kandidatúru víta © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko