Policajná inšpekcia prešetruje údajný zámer NAKA stíhať prvého námestníka generálneho prokurátora

Policajná inšpekcia prešetruje údajný zámer NAKA stíhať prvého námestníka generálneho prokurátora

22.10.2024 (SITA.sk) – Policajná inšpekcia prešetruje údajný zámer bývalej Národnej kriminálnej agentúry stíhať prvého námestníka generálneho prokurátora Jozefa Kanderu. Ako pre agentúru SITA uviedla hovorkyňa Úradu inšpekčnej služby rezortu vnútra Andrea Dobiášová, ešte v januári tohto roku bolo začaté trestné stíhanie za prečin marenia úlohy verejným činiteľom, a to na podklade zaisťovacieho úkonu, konkrétne vydania veci.

Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie a vykonávané procesné úkony, k veci nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie,“ zdôraznila Dobiášová.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) ešte v januári oznámil, že policajná inšpekcia preverí, či existoval zámer Národnej kriminálnej agentúry stíhať prvého námestníka generálneho prokurátora Jozefa Kanderu. Reagoval tak na údajný realizačný návrh, ktorý sa objavil v online prostredí.

Šéf inšpekcie Branislav Zurian mal podľa ministra zistiť, či spis ohľadne Kanderu v súvislosti s trestným činom marenia úlohy verejným činiteľom skutočne existoval a či došlo k úniku informácií. Ak sa zámer stíhať Kanderu potvrdí, podľa ministra je to veľmi vážna vec, ktorá mohla ovplyvniť výsledok volieb v septembri 2023. Návrh na stíhanie Kanderu sa mal údajne týkať jeho zastavenia stíhania zameraného na prešetrovanie aktivít tímu Oblúk policajnej inšpekcie.

Viac k témam: námestník generálneho prokurátora, Trestné stíhanie
Zdroj: SITA.sk – Policajná inšpekcia prešetruje údajný zámer NAKA stíhať prvého námestníka generálneho prokurátora © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko