Predstavujeme región Liptov: V lete sú najviac v obľube vodné parky, Liptovská Mara či cyklotrasy

Predstavujeme región Liptov: V lete sú najviac v obľube vodné parky, Liptovská Mara či cyklotrasy

18.7.2024 (SITA.sk) – Komplexná infraštruktúra cestovného ruchu s výborným pokrytím ubytovacích kapacít, dostupné služby či rozmanitá príroda. Liptov patrí medzi piliere slovenského cestovného ruchu a každoročne ho navštívia státisíce dovolenkárov. Podľa oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV sú dve tretiny návštevníkov z domova, zvyšok zo zahraničia. Zahraniční návštevníci regiónu pochádzajú najmä z Česka, Poľska, Maďarska a z pobaltských krajín.

Faktom tiež je, že Liptov hranicu rekordného roku 2019 v počte návštevníkov podľa dát Štatistického úradu SR prekročil už vlani. Počet návštevníkov Liptova sa minulý rok (2023) zvýšil v porovnaní s rokom 2019 o 7,1% a počet prenocovaní o 3,4%.

„Keď si to rozmeníme na drobné, počet prenocovaní na Liptove bol v roku 2023 na čísle 2 071 817, pričom v rekordnom roku 2019 to bolo 2 002 947 prenocovaní,“ uviedla generálna riaditeľka SLOVAKIA TRAVEL Ivana Vala Magátová.

Záujem o horský región nabitý atrakciami tak z roka na rok rastie.

„Verím, že aj táto sezóna bude pre región úspešná, je pred nami ešte najsilnejší letný mesiac z pohľadu turizmu v našom regióne a ním je podľa dát z uplynulých rokov práve august,“ povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč.

V letnej sezóne navštevujú liptovský región primárne rodiny s deťmi. Práve pre rodiny vytvorili Liptáci online zoznam tipov pod názvom Liptov s deťmi.

Link tu: Liptov s deťmi #TrebaZazit – Visit Liptov

Cieľom bolo pomôcť rodičom naplánovať aktivity a zamerať sa na atrakcie či prírodné krásy, ktoré deti zaujmú.

„Dovolenkári si na Liptove zvyknú pochutiť na tradičných jedlách, ako sú bryndzové halušky, bryndzové pirohy, vyprážaný oštiepok či vyprážaný syr,“ uviedla Ivana Vala Magátová.

„V letnej sezóne sú dovolenkármi najvyhľadávanejšie lokality dva najväčšie slovenské vodné parky, ZOO kontakt, viaceré jaskyne, viac ako 1100 km značených turistických chodníkov, horské terény pre cyklistov či vodná nádrž Liptovská Mara, ktorá ponúka viaceré pláže aj širokú paletu turistických atrakcií. Počas návštevy Liptova odporúčam vyskúšať aj zemiakovú špecialitu Liptovské droby, ktorá je európskym unikátom,“ vymenoval Ján Blcháč.

Národná organizácia SLOVAKIA TRAVEL predstaví región Liptov prostredníctvom moderátorských vstupov aj v relácii Tajomstvá Slovenska na TA 3. Ktoré zaujímavé miesta regiónu sme navštívili, si môžete pozrieť v priebehu júla nasledovne:

Premiéra: 23.7. o 15.30 h

Repríza 1: 23.7. o 20.30 h

Repríza 2: 25.7. o 15.30 h

Repríza 3: 27.7. o 11.30 h

Repríza 4: 28.7. o 21.30 h

Informačný servis

Viac k témam: Liptov, PR
Zdroj: SITA.sk – Predstavujeme región Liptov: V lete sú najviac v obľube vodné parky, Liptovská Mara či cyklotrasy © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko