Opatrenia proti koronavírusu na Slovensku sa opäť upravia. Budú sa môcť rodiny stretnúť cez Vianoce? (video)

Opatrenia proti koronavírusu na Slovensku sa opäť upravia. Budú sa môcť rodiny stretnúť cez Vianoce? (video)

14.12.2021 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 14. decembra 15:32

Od 17. decembra sa upravia protipandemické opatrenia, pričom zhromažďovanie sa bude umožnené maximálne šiestim ľuďom, prípadne iba členom jednej domácnosti.

Aktualizáciu opatrení schválila vláda

Uvádza sa to v návrhu na aktualizáciu opatrení, ktoré v utorok schválila vláda. Návrh zároveň definuje podmienky zákazu vychádzania. Hlavným dôvodom zmien je obava zo šírenia variantu omikron.

Viac o téme: Koronavírus

Vláda obmedzuje na území Slovenskej republiky slobodu pohybu a pobytu zákazom vychádzania od 17. decembra 2021 v čase od 20:00 hod. do 05:00 hod. nasledujúceho dňa, do odvolania, najneskôr však do 9. januára 2022,” uvádza sa v návrhu.

Toto obmedzenie by sa nemalo vzťahovať na cestu do a zo zamestnania, avšak týka sa to zamestnancov, ktorí nemôžu vzhľadom na povahu práce vykonávať túto prácu z domácnosti. Musia sa tiež preukázať potvrdením zamestnávateľa s určením pracovnej doby a miesta výkonu práce. Povolenie na pohyb by mali dostať aj osoby zabezpečujúce presúvanie sa do zariadení sociálnych služieb a poskytujúce terénne sociálne služby.

Výnimky zo zákazu vychádzania

Výnimku z obmedzenia tvorí aj cesta s cieľom obstarania nevyhnutných životných potrieb do najbližšej maloobchodnej predajne, cesta do zdravotníckeho zariadenia s cieľom poskytnutia zdravotnej starostlivosti vrátane sprevádzania blízkej osoby alebo príbuzného, a tiež cesta do lekárne.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Povolené budú aj cesty s cieľom starostlivosti o odkázanú blízku osobu alebo príbuzného, prechádzky so psom alebo mačkou do vzdialenosti 500 m od bydliska a pobyt držiteľa poľovného lístka v prírode v súvislosti s plnením opatrení proti šíreniu afrického moru ošípaných.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Opatrenie sa nebude týkať ani účasti na bohoslužbe alebo na náboženskom úkone v prípade osôb, ktoré sú očkované alebo prekonali ochorenie COVID-19.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, Minister práce sociálnych vecí a rodiny SR, Minister zdravotníctva SR, Pandemické opatrenia
Zdroj: Webnoviny.sk – Opatrenia proti koronavírusu na Slovensku sa opäť upravia. Budú sa môcť rodiny stretnúť cez Vianoce? (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko