Situácia v Devínskej Novej Vsi sa začína zlepšovať, začali odstraňovať niektoré protipovodňové opatrenia

Situácia v Devínskej Novej Vsi sa začína zlepšovať, začali odstraňovať niektoré protipovodňové opatrenia

19.9.2024 (SITA.sk) – Povodňová situácia v Bratislave – Devínskej Novej Vsi sa po mimoriadne náročných dňoch a nociach začína mierne zlepšovať. Na sociálnej sieti o tom informuje starosta mestskej časti Dárius Krajčír.

„Začali sme s postupným odstraňovaním niektorých protipovodňových opatrení. Aktuálne riešime možnosti, aby bola cesta v smere do Devína sprístupnená a sprejazdnená čo najskôr,“ uviedol.

Samospráva tiež čaká na zníženie vodnej hladiny toku Morava, aby mohli pracovať aj na sprístupnení cesty smerom k Devínskemu jazeru. Obyvateľov postihnutých oblastí starosta požiadal o trpezlivosť.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Priesaky povodňových zábran v Devíne (fotografie)

„Všetkým nám mimoriadne záleží na tom, aby sa situácia v našej mestskej časti zlepšila. Avšak odstraňovanie škôd spôsobených povodňami si vyžaduje čas a pri jednotlivých krokoch prihliadame v prvom rade na bezpečnosť obyvateľov a príslušníkov záchranných zložiek,“ doplnil.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Povodne a záplavy v SR, povodňová situácia, rieka Dunaj, rieka Morava
Zdroj: SITA.sk – Situácia v Devínskej Novej Vsi sa začína zlepšovať, začali odstraňovať niektoré protipovodňové opatrenia © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko