Štátna vedecká knižnica v Prešove má nového povereného riaditeľa, post bude zastávať až do výberového konania

Štátna vedecká knižnica v Prešove má nového povereného riaditeľa, post bude zastávať až do výberového konania

22.10.2024 (SITA.sk) – Novým povereným riaditeľom Štátnej vedeckej knižnice (ŠVK) v Prešove sa stal Ľubomír Baláž. Do funkcie štatutárneho orgánu knižnice ho vymenovalo Ministerstvo kultúry SR.

Funkciu prevzal v stredu 16. októbra a bude ju vykonávať až do uskutočnenia výberového konania. Baláž nahradil na poste riaditeľa Petra Čekana, ktorý túto pozíciu zastával od 1. júla tohto roka potom, čo k 30. júnu odišla do dôchodku dlhoročná riaditeľka Valéria Závadska.

Ako informovala projektová manažérka ŠVK v Prešove Renáta Šmidová, Baláž ukončil magisterské vysokoškolské štúdium na Prešovskej univerzite. Má bohaté skúsenosti v oblasti kultúry a médií. Deväť rokov pracoval na oddelení kultúry na Mestskom úrade v Bardejove, štyri roky pôsobil ako riaditeľ Bardejovskej televíznej spoločnosti, s.r.o.

Teším sa na nové výzvy, ktoré ma v tejto pozícii čakajú. Môj cieľ je prispieť k ďalšiemu rozvoju knižnice a jej služieb pre verejnosť. Súčasná situácia v knižničnej sfére vyžaduje inovácie a otvorený prístup k novým technológiám,“ vyhlásil Baláž po svojom vymenovaní.

Viac k témam: poverený riaditeľ, Štátna vedecká knižnica v Prešove
Zdroj: SITA.sk – Štátna vedecká knižnica v Prešove má nového povereného riaditeľa, post bude zastávať až do výberového konania © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko