Šutaj Eštok by podľa prieskumu po atentáte na premiéra Fica nemal odstúpiť, šéf ochrankárov však áno

Šutaj Eštok by podľa prieskumu po atentáte na premiéra Fica nemal odstúpiť, šéf ochrankárov však áno

21.5.2024 (SITA.sk) – Matúš Šutaj Eštok by po atentáte na premiéra Roberta Fica nemal rezignovať na post ministra vnútra. Ako vyplýva z prieskumu agentúry SCIO, tento názor zastáva 57,1 percenta oslovených. Za odstúpenie Šutaja Eštoka sa vyslovilo 42,9 percenta respondentov.

Opačne je to v prípade riaditeľa Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií Pavla Krejčího. Ten by mal rezignovať podľa 63 percent opýtaných, pričom opačný názor má 37 percent respondentov. V prípade prezidenta Policajného zboru Ľubomíra Soláka jeho odstúpenie podporuje 39,8 percenta respondentov, proti je však 60,2 percenta.

Celý prieskum vo veľkej miere ukazuje, aká rozdelená je slovenská spoločnosť a aké rozdielne je vnímanie tragickej udalosti minulého týždňa priaznivcami opozície a koalície s drobnou výnimkou, ktorou je práve vyvodenie zodpovednosti voči riaditeľovi ochranky,” uviedol na margo prieskumu spoluzakladateľ agentúry SCIO a jej hlavný analytik Martin Klus.

V rámci prieskumu sa agentúra pýtala aj na príčiny rozdelenia spoločnosti. Podľa výsledkov prieskumu zodpovednosť časť verejnosti okrem politikov pripisuje médiám (44,1 percenta respondentov), alternatívnym resp. konšpiračným médiám (36,6 percenta opýtaných) a sociálnym sieťam (26,5 percenta respondentov).

Agentúra SCIO prieskum robila na vzorke 1 000 respondentov v dňoch 17. až 20. mája.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Streľba na premiéra Roberta Fica (fotografie)

Viac k témam: Minister vnútra SR, Premiér Slovenskej republiky, Prezident Policajného zboru SR, Streľba na premiéra Roberta Fica v Handlovej
Zdroj: SITA.sk – Šutaj Eštok by podľa prieskumu po atentáte na premiéra Fica nemal odstúpiť, šéf ochrankárov však áno © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko