Taraba skritizoval reakciu Progresívneho Slovenska na zemetrasenie a povodne: Ľudom z ich strany nebolo poskytnuté nič

Taraba skritizoval reakciu Progresívneho Slovenska na zemetrasenie a povodne: Ľudom z ich strany nebolo poskytnuté nič

14.9.2024 (SITA.sk) – Podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nom. SNS) ostro kritizoval reakciu bývalej vlády na zemetrasenie, ktoré zasiahlo východ Slovenska. Vicepremiér prostredníctvom sociálnej siete uviedol, že vláda Progresívneho Slovenska neurobila pre zasiahnuté obyvateľstvo nič.

„Ich premiér Ľudovít Ódor ľuďom arogantne oznámil, že mali mať poistky. Nepomohli a ani raz tam nikto nevycestoval. Osudy ľudí sú im od ich zásady ukradnuté,“ vyhlásil Taraba.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Taraba tiež zdôraznil, že jeho vláda dokázala za dva týždne nastaviť pomoc na obnovu domov v zasiahnutých regiónoch v hodnote 22 miliónov eur. Kritiku adresoval aj na súčasný prístup opozície k povodniam.

„Dnes Progresívne Slovensko hovorí, že netreba pri povodniach nič robiť, veď nejako to zbehne,“ poznamenal minister.

Taraba okrem toho poďakoval hasičom, vodohospodárom a bezpečnostným zložkám za ich koordináciu a preventívne opatrenia na ochranu zdravia, životov a majetku ľudí.

Viac k témam: bezpečnostné zložky, Bývalý premiér, Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Minister životného prostredia SR, Opozícia, Úradnícka vláda, Zemetrasenie na východe Slovenska
Zdroj: SITA.sk – Taraba skritizoval reakciu Progresívneho Slovenska na zemetrasenie a povodne: Ľudom z ich strany nebolo poskytnuté nič © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko