Úradnícka vláda má podľa Smeru len zachrániť skrachovanú koalíciu. Ódor vraj neurobil, čo Fico chcel

Úradnícka vláda má podľa Smeru len zachrániť skrachovanú koalíciu. Ódor vraj neurobil, čo Fico chcel

13.6.2023 (SITA.sk) – Opozičná strana Smer-SD kritizuje programové vyhlásenie vlády (PVV) a vláde Ľudovíta Ódora v parlamente nevysloví dôveru.

Podľa predsedu strany Roberta Fica má vláda len zachrániť skrachovanú vládnu koalíciu a pomôcť Progresívnemu Slovensku zviditeľniť sa, pričom programové vyhlásenie vlády je toho dôkazom. Uvádza sa to v stanovisku, ktoré zaslala médiám strana Smer-SD.

Ódor neurobil, čo Fico chcel

Fico pripomenul, že Ódora na stretnutí požiadal, aby do PVV zaradili aj popis katastrofálneho stavu, v ktorom sa Slovensko nachádza.

„Neurobil tak, čím len potvrdil, že úlohou je kryť predchádzajúce bačovanie a vytvoriť dostatok časového priestoru, aby sa rozpadnutá vládna koalícia spamätala,“ myslí si Fico.

Zdražovanie potravín neriešia

Šéf Smeru-SD kritizuje, že PVV rieši Rómov, finančnú podporu mimovládnych organizácií, boj proti hybridným hrozbám či pomoc Ukrajine, ale zdražovaním potravín sa zaoberá len okrajovo.

Myslí si, že v tom smere neplánuje nová vláda spraviť nič. Fico tiež tvrdí, že pri nákupoch zbraní nemieni vláda šetriť, keďže podľa PVV plánuje pokračovať „v realizácií modernizačných projektov s dôrazom na systémy protivzdušnej obrany“.

Viac k témam: Predseda strany Smer-SD, Premiér Slovenskej republiky, Programové vyhlásenie vlády, Úradnícka vláda, Vyslovenie nedôvery
Zdroj: SITA.sk – Úradnícka vláda má podľa Smeru len zachrániť skrachovanú koalíciu. Ódor vraj neurobil, čo Fico chcel © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko