V okrese Skalica je vyhlásená mimoriadna situácia, v platnosti sú výstrahy najvyššieho tretieho stupňa

V okrese Skalica je vyhlásená mimoriadna situácia, v platnosti sú výstrahy najvyššieho tretieho stupňa

15.9.2024 (SITA.sk) – Mimoriadnu situáciu na území okresu Skalica vyhlásil v sobotu 14. septembra od 17:00 na základe záverov zasadnutia krízového štábu Okresného úradu Skalica prednosta Lukáš Valúch. Dôvodom sú stúpajúce hladiny vodných tokov v dôsledku dažďa.

Ako sa píše v dokumente o vyhlásení mimoriadnej situácie, počas obdobia ohrozenia a pôsobenia následkov mimoriadnej udalosti budú vykonávané opatrenia na znižovanie rizík ohrozenia, činnosti nevyhnutné na zamedzenie šírenia a pôsobenia následkov mimoriadnej udalosti na záchranu života, zdravia a majetku, a to vykonávaním preventívnych opatrení a záchranných prác.

Mimoriadna zrážková situácia pokračuje aj naďalej, pokračujú aj výstrahy tretieho stupňa. Ako informovala meteorologička Jana Potanková zo Slovenského hydrometeorologického ústavu, nad karpatskou oblasťou sa nachádza tlaková níž, ktorá sa v ďalších hodinách bude pomaly vypĺňať a presúvať ďalej na východ.

V platnosti sú výstrahy najvyššieho tretieho stupňa, ktoré platia pre okresy Malacky, Senicu, Skalicu a Myjavu. Najviac zrážok sa od štvrtku 12. septembra vyskytlo v Perneku, kde napršalo 192 mm zrážok, v Plaveckom Petri, kde spadlo 170 mm zrážok, v Sološnici, kde bolo 162 mm a v Skalici, kde napršalo 155 mm.

Viac k témam: Extrémne počasie, Mimoriadna situácia, Mimoriadna zrážková situácia, nepriaznivé počasie, Počasie
Zdroj: SITA.sk – V okrese Skalica je vyhlásená mimoriadna situácia, v platnosti sú výstrahy najvyššieho tretieho stupňa © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko