Britský rezort obrany uviedol, že Rusko uvažuje nad tým, ktorý front posilniť

Britský rezort obrany uviedol, že Rusko uvažuje nad tým, ktorý front posilniť

20.7.2023 (SITA.sk) – Boje, ktoré eskalujú pri dolnom toku ukrajinskej rieky Dneper, vytvárajú pre Rusko dilemu, či tam má presunúť vojakov zo Záporožskej oblasti, kde tiež trvá ukrajinská protiofenzíva. Uviedlo to v najnovšej správe o vývoji vojny na Ukrajine britské ministerstvo obrany.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Rusko čelí dileme pri rozhodovaní, či reagovať na tieto hrozby posilnením skupiny síl Dneper na úkor preťažených jednotiek čeliacich ukrajinskej protiofenzíve v Záporožskej oblasti,“ konštatuje správa britského rezortu obrany. Informuje o tom web Kyiv Independent.

Podľa britského ministerstva obrany intenzívne boje prebiehajú na ukrajinskom predmostí na ľavom brehu rieky Dneper neďaleko zničeného Antonivského mosta. Obe strany bojujú o ostrovy v delte Dnepera s použitím malých rýchlych motorových člnov, konštatovali britskí analytici. Ukrajina údajne použila útočné drony na zničenie niekoľkých ruských člnov, dodalo britské ministerstvo.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, ruský útok, Ukrajinská protiofenzíva
Zdroj: SITA.sk – Britský rezort obrany uviedol, že Rusko uvažuje nad tým, ktorý front posilniť © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko