Viaceré kauzy „ležia v skrini“ po nezvládnutej reorganizácii bývalej NAKA, upozorňuje Šeliga (video)

Viaceré kauzy „ležia v skrini“ po nezvládnutej reorganizácii bývalej NAKA, upozorňuje Šeliga (video)

4.10.2024 (SITA.sk) – Z dôvodu nezvládnutej reorganizácie bývalej Národnej kriminálnej agentúry stojí vyšetrovanie viacerých závažných káuz.

Prerozdelenie spisov

Na piatkovej tlačovej besede na to upozornil bývalý poslanec parlamentu a podpredseda strany Demokrati Juraj Šeliga s tým, že spisy k prípadom, ktorých vyšetrovatelia neboli po zrušení NAKA preradený na Úrad boja proti organizovanej kriminalite ale na iné útvary, neboli doteraz prerozdelené.

Vedenie rezortu vnútra a polície pritom podľa Šeligu táto situácia nezaujíma. Šeliga spomenul napríklad kauzu „Corrumpere 2″.

„Táto kauza sa týkala toho, že tu bola skupina ľudí, ktorá mala za peniaze vybavovať prepustenie z väzby,“ vysvetlil Šeliga s tým, že podozrenia smerujú až ku Krajskej prokuratúre Bratislava. Vec však podľa exposlanca momentálne nemá pridelený žiadny vyšetrovateľ, keďže pôvodný bol preradený.

Kauza „Pilát“

Ďalšou kauzou je podľa Šeligu kauza „Pilát“.„Tam išlo o to, že na finančnej správe mala byť skupina ľudí, ktorí, opäť za peniaze, vybavovali výhody, respektíve vydierali,“ povedal Šeliga.

Aj vyšetrovateľ tejto kauzy bol však podľa neho preradený a „všetko leží v skrini“. Spomenul tiež trestnú vec bývalého šéfa daňových kriminalistov Ľudovíta Makóa.

„Opäť v skrini, bez vyšetrovateľa, lebo vyšetrovateľ bol odhodený preč,“ zdôraznil Šeliga.

Stíhaný advokát Para

Ladom podľa Šeligu leží aj spis týkajúci sa kauzy „Kaifáš“, v rámci ktorej je stíhaný advokát a poradca premiéra Roberta Fica Marek Para.

„Polícia absolútne kašle na vyšetrovanie týchto vecí,“ dodal Šeliga.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Kauzy, Vyšetrovanie
Zdroj: SITA.sk – Viaceré kauzy „ležia v skrini“ po nezvládnutej reorganizácii bývalej NAKA, upozorňuje Šeliga (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko