Železnej studničke hrozí výstavba, developer argumentuje skultúrnením územia

Železnej studničke hrozí výstavba, developer argumentuje skultúrnením územia

18.2.2021 (Webnoviny.sk) – Železnej studničke v Bratislave hrozí výstavba, upozorňuje starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová. „Karlova Ves developerovi jasne odkazuje, že obľúbená lokalita má slúžiť všetkým, nie súkromným záujmom,“ uviedla mestská časť na sociálnej sieti.

Developer sa nevzdal

Stavebník má záujem v katastri Karlovej Vsi na začiatku Železnej studničky postaviť viacero objektov s jedným podzemným, dvomi nadzemnými a jedným ustúpeným podlažím. „Ide o stabilizované územie, kde územný plán pripúšťa ochrannú zeleň, ale aj stavby pre individuálnu rekreáciu,“ vysvetlila mestská časť.

Karloveský stavebný úrad developera už pred dvoma rokmi upozornil, že chce stavať v dosahu ochranného pásma lesa, železničnej trate a Národnej kultúrnej pamiatky. „Developer sa však nevzdal a vlani v júni sa ohlásil opäť. Žiadal o stanovisko k investičnému zámeru. Argumentuje, že výstavbou dvoch objektov príde k skultúrneniu územia, ktoré bude zodpovedať štandardom dnešnej doby,“ vysvetľuje mestská časť.

Úrad nevydal stavebné povolenie

Starostka Karlovej Vsi upozorňuje, že špecifikácie územného plánu hrajú developerovi do karát. Miestny úrad nevydal k stavbe územné rozhodnutie ani stavebné povolenie.

„Karlova Ves je pripravená využiť svoje kompetencie na ochranu tohto vzácneho územia,“ deklaruje samospráva. „Snažíme sa v koordinácii s novým vedením mestských lesov aj s vedením hlavného mesta, aby sme zavedeniu stavebného ruchu do prostredia Železnej studničky zamedzili,“ uzavrela starostka.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: developer, výstavba, Železná studnička
Zdroj: Webnoviny.sk – Železnej studničke hrozí výstavba, developer argumentuje skultúrnením územia © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko