ZMOS plánuje zriadiť transparentný účet na pomoc obciam postihnutým povodňami

ZMOS plánuje zriadiť transparentný účet na pomoc obciam postihnutým povodňami

15.9.2024 (SITA.sk) – Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) so znepokojením sleduje aktuálnu povodňovú situáciu, ktorá zasiahla viaceré obce v Bratislavskom, Trenčianskom, Trnavskom a Žilinskom kraji.

Povodne spôsobujú vážne materiálne škody a predstavujú výraznú záťaž pre miestne samosprávy, obyvateľov a infraštruktúru postihnutých oblastí.

Zriadenie transparentného účtu

Predseda ZMOS predloží na utorkové online rokovanie Rady ZMOS návrh na zriadenie transparentného účtu, ktorý bude slúžiť na pomoc obciam a mestám zasiahnutým súčasnými povodňami.

Tento účet bude zriadený v priebehu nasledujúcich dní a následne zverejnený na oficiálnej webovej stránke a komunikačných kanáloch ZMOS,“ uviedol Jozef Božik, predseda ZMOS.

Prejav vzájomnej solidarity

Transparentný účet bude určený najmä pre mestá a obce ako prejav vzájomnej solidarity. Božik spresnil, že získané finančné prostriedky budú použité na podporu obcí a ich obyvateľov v oblastiach postihnutých povodňami.

O rozdelení získaných finančných zdrojov budú rozhodovať regionálne združenia ZMOS v postihnutých regiónoch a okresoch, čím sa zabezpečí ich cielené a spravodlivé využitie.

Pomoc postihnutým obciam

Chcem vyjadriť plnú podporu mojim kolegom v samosprávach, ktorí sú v plnej pohotovosti a promptne reagujú na aktuálnu situáciu. Spoločnými silami musíme zabezpečiť, aby sme pomohli čo najviac postihnutým obciam a ich obyvateľom,“ dodal predseda ZMOS.

Združenie bude o ďalších krokoch informovať prostredníctvom svojich komunikačných kanálov a ďakuje všetkým, ktorí sa do tejto aktivity zapoja.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Dážď a povodne na Slovensku (fotografie)

Viac k témam: Povodne, predseda Združenia miest a obcí Slovenska, Transparentný účet
Zdroj: SITA.sk – ZMOS plánuje zriadiť transparentný účet na pomoc obciam postihnutým povodňami © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko