Kyjev a Moskva si vymenili stovky zajatcov, medzi nimi sú aj obrancovia Azovstaľu (foto)

Kyjev a Moskva si vymenili stovky zajatcov, medzi nimi sú aj obrancovia Azovstaľu (foto)

24.8.2024 (SITA.sk) – Ukrajina a Rusko si v sobotu vymenili stovky vojnových zajatcov. Ukrajina uviedla, že 115 jej prepustených vojakov sú branci, z ktorých mnohých zajali v prvých mesiacoch ruskej invázie. Medzi nimi je aj takmer 50 vojakov, ktorí bránili oceliareň Azovstaľ v meste Mariupoľ.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že prepustených 115 ruských vojakov bolo zajatých v Kurskej oblasti, v ktorej ukrajinská armáda pred dvoma týždňami odštartovala prekvapujúcu ofenzívu na ruskom území.

Another 115 of our defenders have returned home today. These are warriors of the National Guard, the Armed Forces, the Navy, and the State Border Guard Service.

We remember everyone. We are searching for them and making every effort to bring them all back.

I am grateful to each… pic.twitter.com/XiMAeANsOd— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) August 24, 2024

Ruský rezort obrany konštatoval, že títo vojaci sú momentálne v Bielorusku, ale prevezú ich do Ruska na lekárske ošetrenie a rehabilitáciu.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v príspevku na sieti X uviedol, že výmenu zajatcov opäť sprostredkovali v Spojených arabských emirátoch.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v auguste 2024 (fotografie)

Viac k témam: ruské ministerstvo obrany, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinský prezident, vojna na Ukrajine, vojnoví zajatci, výmena zajatcov
Zdroj: SITA.sk – Kyjev a Moskva si vymenili stovky zajatcov, medzi nimi sú aj obrancovia Azovstaľu (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet