Na zastavenie postupu Ruska je nutné zničiť jeho bombardéry zhadzujúce riadené bomby, tvrdí Kuleba

Na zastavenie postupu Ruska je nutné zničiť jeho bombardéry zhadzujúce riadené bomby, tvrdí Kuleba

4.7.2024 (SITA.sk) – Zastaviť postup Ruska na bojisku môže podľa ukrajinského ministra zahraničia zničenie ruských stíhacích bombardérov a doplnenie ukrajinských zásob munície.

Trend postupného obsadzovania územia Ukrajiny Ruskom sa dá zvrátiť, ale vyžaduje si to „mnoho rozhodnutí“, povedal Dmytro Kuleba pre litovského verejnoprávneho vysielateľa LRT. Informuje o tom web Kyiv Independent.

Nekonečné množstvo bômb

Kľúčové podľa Kulebu je zničenie ruských lietadiel na zemi aj vo vzduchu a zabezpečenie dostatočného množstva delostreleckých granátov na boj s ruskou armádou.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Sme presvedčení, že hlavným dôvodom úspechu Ruska je jednoducho nekonečné množstvo riadených bômb zhadzovaných na naše pozemné sily,“ povedal Kuleba.

Útočia z ruského územia

Riadenými bombami ruské lietadlá útočia ešte z územia Ruska, keď sú mimo dosahu ukrajinskej protivzdušnej obrany.

„Hneď, ako sa nám podarí čeliť hrozbe leteckého bombardovania, posilnia sa naše pozemné pozície a pre Rusko bude veľmi ťažké postupovať,“ dodal šéf ukrajinskej diplomacie.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Na zastavenie postupu Ruska je nutné zničiť jeho bombardéry zhadzujúce riadené bomby, tvrdí Kuleba © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet