Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý zabil jedného človeka a ďalších troch zranil

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý zabil jedného človeka a ďalších troch zranil

15.6.2024 (SITA.sk) – Nemecká polícia v piatok zastrelila Afganca, ktorý v meste Wolmirstedt smrteľne napadol svojho krajana a neskôr zranil troch ľudí sledujúcich futbalový zápas v rámci Majstrovstiev Európy vo futbale. Polícia v sobotu informovala, že incident sa stal večer predtým.

Dvadsaťsedemročný muž najprv napadol 23-ročného Afganca „predmetom podobným nožu“ a ten neskôr podľahol zraneniam. Muž neskôr napadol skupinu ľudí, ktorá sa pozerala na vysielanie zápasu medzi Nemeckom a Škótskom na dvore rodinného domu. Troch mužov zranil, dvoch z toho vážne, povedala polícia.

Útočník bol podľa polície stále ozbrojený rovnakým predmetom a napadol aj policajtov, ktorí prišli na miesto činu. Dvaja policajti muža postrelili a on neskôr v nemocnici zraneniam podľahol.

Motív činu je podľa polície neznámy. Ministerstvo vnútra Saska-Anhaltska uviedlo, že polícia zvýšila prítomnosť naprieč spolkovou krajinou.

Viac k témam: Majstrovstvá Európy (ME) vo futbale, Napadnutie, Nemecká polícia
Zdroj: SITA.sk – Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý zabil jedného človeka a ďalších troch zranil © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet