Putin tvrdí, že nevidí hrozbu voči Rusku, ktorá by si vyžadovala použitie jadrových zbraní

Putin tvrdí, že nevidí hrozbu voči Rusku, ktorá by si vyžadovala použitie jadrových zbraní

7.6.2024 (SITA.sk) – Ruský vodca Vladimir Putin nevidí žiadnu hrozbu pre ruskú suverenitu, ktorá by si vyžadovala použitie jadrových zbraní. Na ekonomickom fóre v Petrohrade povedal, že použitie jadrových zbraní je možné len v „mimoriadnych prípadoch“ a nemyslí si, že „takýto prípad nastal“.

Zopakoval tiež varovanie spred niekoľkých dní, že Moskva si vyhradzuje právo vyzbrojiť protivníkov Západu v reakcii na to, že niektorí spojenci v Organizácii Severoatlantickej zmluvy (NATO) umožňujú Ukrajine použiť ich zbrane na útoky na ciele v Rusku.

„Ak dodávajú (zbrane) do bojovej zóny a vyzývajú na použitie týchto zbraní proti nášmu územiu, prečo nemáme právo urobiť to isté?“ spýtal sa Putin.

„Ale tiež nie som pripravený povedať, že to urobíme zajtra,“ dodal a naznačil, že by to mohlo ovplyvniť globálnu stabilitu. Nešpecifikoval však, aké zbrane by mohlo Rusko poslať.

Viac k témam: globálna bezpečnosť, Jadrové zbrane
Zdroj: SITA.sk – Putin tvrdí, že nevidí hrozbu voči Rusku, ktorá by si vyžadovala použitie jadrových zbraní © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet