Raketa z Jemenu zasiahla stredný Izrael, miestne médiá hlásia požiar a časti interceptora na eskalátore železničnej stanice

Raketa z Jemenu zasiahla stredný Izrael, miestne médiá hlásia požiar a časti interceptora na eskalátore železničnej stanice

15.9.2024 (SITA.sk) – Raketa dlhého doletu odpálená z Jemenu dopadla v nedeľu skoro ráno v strednom Izraeli, uviedla izraelská armáda. Vo vidieckej oblasti stredného Izraela vznikol požiar a miestne médiá ukázali zábery časti rakety alebo interceptora na eskalátore na železničnej stanici v meste Modi’in. Armáda uviedla, že zvuk výbuchov v oblasti pochádzal z interceptorov.

Viac o téme: Izraelsko-palestínsky konflikt

Útok spustil sirény, a to aj na izraelskom medzinárodnom letisku. Neobjavili sa žiadne správy o obetiach alebo škodách a správa letiska uviedla, že onedlho prevádzku obnovili.

Drony a rakety na Izrael od začiatku takmer ročnej vojny medzi Izraelom a palestínskymi militantmi v Pásme Gazy odpaľujú Iránom podporovaní jemenskí povstalci húsíovia. Takmer všetky boli zničené nad Červeným morom.

Viac k témam: Izraelská armáda, Izraelsko-palestínsky konflikt, Pásmo Gazy, Útok Hamasu na Izrael, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Raketa z Jemenu zasiahla stredný Izrael, miestne médiá hlásia požiar a časti interceptora na eskalátore železničnej stanice © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet