NAKA obvinila študenta strednej školy, schvaľoval teroristický útok na Zámockej ulici

NAKA obvinila študenta strednej školy, schvaľoval teroristický útok na Zámockej ulici

22.10.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 22. októbra 12:47

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v piatok v rámci akcie Výstraha zadržala študenta strednej školy v Bratislave z dôvodu, že svojimi výrokmi verejne schvaľoval teroristický útok na Zámockej ulici v Bratislave.

Ako v sobotu informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Bárdyová, vyšetrovateľ NAKA už vzniesol obvinenie osobe N. K. za zločin „Niektoré formy účasti na terorizme“ v zmysle Trestného zákona. So súhlasom prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry SR obvineného prepustili na slobodu.

Polícia pripomína, že v rámci svojej činnosti monitoruje aj sociálne siete. „Upozorňujeme, že jednou z foriem účasti na terorizme je verejné schvaľovanie teroristického útoku v zmysle paragrafu 419b Trestného zákona, za ktoré hrozí trest odňatia slobody vo výmere tri až desať rokov,“ uviedla Polícia SR na sociálnej sieti.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Streľba na Zámockej ulici v Bratislave (fotografie)

Dodala, že policajný zbor priebežne vyhodnocuje všetky informácie, ktoré získal vlastnou činnosťou alebo prostredníctvom podnetov od občanov.

Viac k témam: Streľba na Zámockej ulici v Bratislave, Teroristický útok
Zdroj: Webnoviny.sk – NAKA obvinila študenta strednej školy, schvaľoval teroristický útok na Zámockej ulici © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet