Rusko podľa spravodajských informácii použilo počas vojny na Ukrajine už 60 percent zásob vysoko presných zbraní

Rusko podľa spravodajských informácii použilo počas vojny na Ukrajine už 60 percent zásob vysoko presných zbraní

21.7.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajinská armáda tvrdí, že Rusko použilo až 60 % svojich predvojnových zásob vysoko presných zbraní a západné sankcie sťažili Moskve dopĺňanie zásob.

Referuje o tom spravodajský web CNN s odvolaním sa na vyjadrenia predstaviteľa hlavného riaditeľstva ukrajinskej spravodajskej služby (GUR) Vadyma Skibického.

Rozviedka sleduje stav a počty zbraní

„Vojenská rozviedka sleduje stav a počty zbraní, ktoré Rusko používa. Čo sa týka vysoko presných zbraní – Iskander, systém Kalibr, riadené strely Ch-101, Ch-555 – odhadujeme, že 55 až 60 % predvojnových zásob bolo spotrebovaných. Preto sme ich už dosť dlho nevideli používať rakety,“ povedal Skibickyj.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Rusko podľa Kyjiva v ostatných týždňoch používalo prepracované protilodné a protilietadlové rakety na zameranie ukrajinských síl.

Veľa komponentov je zo zahraničia

Ukrajinská vojenská rozviedka tvrdí, že západné sankcie Rusku sťažili dopĺňanie zásob častí jeho pokročilejšieho vybavenia.

„Veľa komponentov bolo vyrobených v zahraničí. Obmedzenia zavedené v dôsledku medzinárodných sankcií neumožňujú Rusku získať komponenty,“ vysvetlil Skibickyj a dodal: „Ale čo sa týka starých zbraní Sovietskeho zväzu, sú to dosť veľké zásoby a je ťažké ich posúdiť.“

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusko podľa spravodajských informácii použilo počas vojny na Ukrajine už 60 percent zásob vysoko presných zbraní © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet