Súd v Izraeli nariadil ukončiť generálny štrajk, vyvolali ho ďalšie úmrtia rukojemníkov

Súd v Izraeli nariadil ukončiť generálny štrajk, vyvolali ho ďalšie úmrtia rukojemníkov

2.9.2024 (SITA.sk) –
aktualizované 2. septembra, 15:44

Izraelský pracovný súd nariadil zastavenie generálneho štrajku. Vyhovel tak podnetu izraelskej vlády, ktorá argumentovala, že štrajk je politicky motivovaný. Štrajk sa mal skončiť do 14:30 miestneho času.

Predseda najväčšieho izraelského odborového zväzu Histadrut uviedol, že dodrží rozhodnutie súdu a inštruoval členov, aby sa vrátili do práce.

Viac o téme: Izraelsko-palestínsky konflikt

Generálny štrajk zvolali po verejnom pobúrení, ktoré cez víkend vyvolalo nájdenie tiel šiestich zabitých rukojemníkov v Pásme Gazy. Cieľom štrajku bolo odstaviť hlavné odvetvia hospodárstva, vrátane bankovníctva a zdravotníctva, s cieľom vytvoriť tlak na vládu premiéra Benjamina Netanjahua pre krízu s rukojemníkmi zadržiavanými militantmi.

Niektoré mestá ako Tel Aviv sa k štrajku pridali, iné, ako napríklad Jeruzalem, zase nie, čo odráža hlboké politické rozdiely v krajine.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Izraelsko-palestínsky konflikt 2023 (fotografie)

Viac k témam: Generálny štrajk, Izraelská vláda, Izraelsko-palestínsky konflikt, Izraelský pracovný súd, Izraelský premiér, Pásmo Gazy, Rukojemníci, Štrajk
Zdroj: SITA.sk – Súd v Izraeli nariadil ukončiť generálny štrajk, vyvolali ho ďalšie úmrtia rukojemníkov © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet