Ukrajina úspešne ničí ruské lode, Kyjev nasadzuje ponorky na hliadkovanie v Čiernom mori

Ukrajina úspešne ničí ruské lode, Kyjev nasadzuje ponorky na hliadkovanie v Čiernom mori

11.6.2024 (SITA.sk) – Rusko začalo používať ponorky na hliadkovanie v Čiernom mori po tom, čo Ukrajina úspešne zaútočila na niekoľko ruských lodí. Ako referuje web Kyiv Independent, vo vysielaní národnej televízie to uviedol hovorca ukrajinského námorníctva Dmytro Pletenčuk.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ukrajina od začiatku rozsiahlej invázie opakovane útočí na ruské plavidlá. Podľa ukrajinskej armády bolo k decembru minulého roka zničených približne 30 % ruskej Čiernomorskej flotily.

„Oni (Rusi) už zaviedli prax, že tieto ponorky ráno rotujú. V oblasti Azovského a Čierneho mora majú štyri ponorky, z ktorých tri sú nosiče riadených striel. Dve ponorky pravidelne plávajú na more,“ povedal Pletenčuk.

Rusko sa údajne snaží organizovať námorné cvičenia v Azovskom mori. Na ochranu lodí pred útokmi ukrajinských bezpilotných lietadiel Rusko podľa Pletenčuka stavia štruktúry podobné člnom. V súčasnosti sú v Azovskom mori tri ruské výsadkové lode a tri malé raketové lode triedy Bujan-M, uviedol Pletenčuk.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v júni 2024 (fotografie)

Viac k témam: Čierne more, Čiernomorská flotila, hovorca ukrajinského námorníctva, námorné cvičenia, Ponorka, rusko-ukrajinský konflikt, vojna na Ukrajine, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Ukrajina úspešne ničí ruské lode, Kyjev nasadzuje ponorky na hliadkovanie v Čiernom mori © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet