Ukrajinské údery na ruské ciele by podľa ISW mohli negatívne ovplyvniť útočné operácie Moskvy

Ukrajinské údery na ruské ciele by podľa ISW mohli negatívne ovplyvniť útočné operácie Moskvy

19.9.2024 (SITA.sk) – Pokračujúce ukrajinské údery na logistické objekty v ruskom zázemí spôsobia väčší tlak na operácie ruskej armády, uviedol americký Inštitút pre štúdium vojny (ISW) v súvislosti ukrajinským útokom dronmi a na muničné sklady meste Toropec v ruskej Tverskej oblasti.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Informuje o tom web Ukrajinská pravda. Útok v noci na stredu zasiahol sklady s raketami Iskander, Točka-U, navádzanými leteckými bombami a delostreleckou muníciou.

Ukrajinské údery na ciele v Rusku by mohli negatívne ovplyvniť ruské útočné operácie na celom fronte na Ukrajine, ak budú mať ukrajinské jednotky techniku, schopnosti a povolenie zasahovať logistické a podporné zariadenia v Rusku, konštatuje ISW.

Inštitút pritom dodáva, že na muničné sklady v meste Toropec Ukrajinci udreli vlastnými dronmi, pretože toto mesto nie je v dosahu západných zbraní, ktoré Ukrajina má.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v septembri 2024 (fotografie)

Viac k témam: delostrelecká munícia, letecké bomby, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt, vojna na Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinské údery na ruské ciele by podľa ISW mohli negatívne ovplyvniť útočné operácie Moskvy © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet