Požiar rodinného domu si vyžiadal jednu obeť, mladého muža bez známok života našli v podkroví

Požiar rodinného domu si vyžiadal jednu obeť, mladého muža bez známok života našli v podkroví

8.7.2024 (SITA.sk) –
aktualizované 8. júla 11:28

Požiar rodinného domu v osade v obci Červenica (okres Prešov) si v pondelok ráno vyžiadal jednu obeť. Ako informoval operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove, požiar strechy nahlásili krátko po pol ôsmej hodine ráno.

„Pri príchode hasiči dostali upozornenie, že v podkroví sa má nachádzať jedna osoba. Prieskumná skupina našla mladého muža bez známok života. Iné osoby sa v dome v čase príchodu hasičov nenachádzali,“  uviedol pre SITA operačný dôstojník.

Ako neskôr doplnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove Miroslava Knišová, okrem usmrtenej osoby utrpela ďalšia osoba zranenia spôsobené intoxikáciou splodín horenia.

„Zranená osoba bola na mieste ošetrená posádkou Záchrannej zdravotnej služby a následne transportovaná na ďalšie vyšetrenie do nemocnice. Po lokalizácii požiaru hasiči pomocou termovíznej kamery vyhľadávali skryté ohniská a dohášali ich,“ uviedla Knišová.

Požiar sa hasičom podarilo zlikvidovať krátko po 10:30. Zasahovalo deväť hasičov s tromi kusmi techniky a štyria členovia Dobrovoľného hasičského zboru Červenica s jedným kusom techniky. Na mieste udalosti je prítomný zisťovateľ príčin vzniku požiaru. „Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania,“ dodala Knišová.

Viac k témam: Požiar, Požiar rodinného domu
Zdroj: SITA.sk – Požiar rodinného domu si vyžiadal jednu obeť, mladého muža bez známok života našli v podkroví © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Svet