Šimečka končí ako podpredseda parlamentu, v tajnom hlasovaní za jeho odvolanie hlasovalo 76 poslancov (video)

Šimečka končí ako podpredseda parlamentu, v tajnom hlasovaní za jeho odvolanie hlasovalo 76 poslancov (video)

17.9.2024 (SITA.sk) –
aktualizované 17. septembra 12:44

Michal Šimečka končí ako predseda parlamentu, za odvolanie lídra hnutia Progresívne Slovensko (PS) z tohto postu v tajnom hlasovaní bolo 76 poslancov a jeden hlasovací lístok bol neplatný. Celkovo sa na tajnom hlasovaní zúčastnilo 77 poslancov.

Naživo: Rokovanie parlamentu

Návrh na odvolanie lídra hnutia Progresívne Slovensko (PS) z funkcie podali Smer-SD a Slovenská národná strana (SNS).

Mimoriadna schôdza sa konala vo štvrtok 12. septembra a do rozpravy sa prihlásilo 44 poslancov a šiesti za poslanecké kluby. Na začiatku bolo odhlasované, že sa bude rokovať aj po 19:00 až do prerokovania tohto bodu.

Všetci poslanci však nevystúpili, pretože pred pol dvanástou večer, prítomní zákonodarcovia vyjadrili všeobecný súhlas s návrhom podpredsedu parlamentu Peter Žiga (Hlas-SD), aby bola rozprava ukončená.

Predseda poslaneckého klubu Smeru-SD Ján Richter na utorňajšej tlačovej konferencii uviedol, že všetci poslanci strany zahlasujú za odvolanie. Rovnako tak boli podľa predošlých vyjadrení pripravení urobiť aj poslanci SNS. Predseda strany Hlas-SD a minister vnútra Matúš Šutaj Eštok na tlačovej konferencii v utorok 10. septembra, že strana Hlas-SD sa pridá ku koaličným partnerom.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Poslanecké kluby hnutia PS, strany Sloboda a Solidarita a Kresťanskodemokratické hnutie už minulý týždeň deklarovali, že sa na tejto tajnej voľbe nezúčastnia. K neúčasti na tajnej voľbe sa prihlásil aj Poslanecký klub Slovensko, Kresťanská únia, Za ľudí.

Viac k témam: Mimoriadna schôdza parlamentu, Odvolávanie Michala Šimečku, Podpredseda Národnej rady SR (NR SR), Rokovanie NR SR
Zdroj: SITA.sk – Šimečka končí ako podpredseda parlamentu, v tajnom hlasovaní za jeho odvolanie hlasovalo 76 poslancov (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko