Súd bude po štyroch mesiacoch opäť prejednávať vraždu Tupého, prípad prevzal nový sudca

Súd bude po štyroch mesiacoch opäť prejednávať vraždu Tupého, prípad prevzal nový sudca

21.9.2024 (SITA.sk) – V stredu 25. septembra bude na pôde Mestského súdu Bratislava I pokračovať hlavné pojednávanie v kauze vraždy študenta Daniela Tupého z roku 2005. Vec pritom prejednáva nový zákonný sudca.

Ako pre agentúru SITA ešte v júli povedal hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak, doterajší zákonný sudca Roman Fitt bol totiž od 1. júna menovaný za podpredsedu Mestského súdu Bratislava I. Novým zákonným sudcom bol preto ustanovený Tomáš Škultéty.

V prípade zmeny zákonného sudcu, v tomto prípade samosudcu, musí dať obžalovaný výslovný súhlas s pokračovaním dokazovania. Pokiaľ tak neurobí, dokazovanie musí byť vykonané nanovo. Vo veci sa naposledy pojednávalo v máji ešte s pôvodným sudcom.

Obžalovaný z vraždy Daniela Tupého je advokát Adam P. Ten podľa obžaloby 4. novembra 2005 na Tyršovom nábreží v Bratislave spolu s ďalšími osobami napadol osemčlennú skupinu ľudí, v ktorej bol aj študent Filozofickej fakulty Univerzity Komenského Daniel Tupý.

Toho nožom viackrát bodol do ramena, stehna, hrudníka a chrbta, na následky čoho Tupý zomrel. Na skutku sa podľa obžaloby podieľala aj osoba, ktorá doteraz nebola stotožnená. Obžalovaný Adam P. pred súdom ešte minulý rok vyhlásil, že je nevinný.

Viac k témam: hlavné pojednávanie, Mestský súd Bratislava I, Súdny proces, Súdy, Vražda, Vražda Daniela Tupého
Zdroj: SITA.sk – Súd bude po štyroch mesiacoch opäť prejednávať vraždu Tupého, prípad prevzal nový sudca © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko