Košická advokátka Adriana Krajníková má pozastavený výkon, prišlo na ňu množstvo sťažností

Košická advokátka Adriana Krajníková má pozastavený výkon, prišlo na ňu množstvo sťažností

15.1.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenská advokátska komora (SAK) v piatok pozastavila výkon advokácie košickej advokátke Adriane Krajníkovej. Rozhodla tak na základe návrhu predsedníčky Revíznej komisie SAK. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa SAK Alexandra Donevová.

Na advokátku komore prišlo množstvo sťažností, z ktorých doteraz už štyri boli vyhodnotené ako dôvodné a boli podané návrhy na začatie disciplinárneho konania. Návrh na pozastavenie advokátskej činnosti Adriane Krajníkovej bol podaný na základe mimoriadnej závažnosti konania vyhodnoteného Revíznou komisiou SAK ako možné disciplinárne porušenie predpisov SAK a advokátskej etiky,“ vysvetlila Donevová.

Advokátka podľa SAK svojím konaním tak závažne znižuje dôstojnosť advokátskeho stavu, že ochrana stavu ako aj ochrana verejnosti a spotrebiteľov právnych služieb nevyhnutne vyžaduje postup podľa Zákona o advokácii. Rozhodnutie bude právoplatné po doručení, prípadne na základe domnienky doručenia rozhodnutia advokátke.

Viac k témam: advokáti, disciplinárne konanie, ochrana spotrebiteľa, sťažnosť
Zdroj: Webnoviny.sk – Košická advokátka Adriana Krajníková má pozastavený výkon, prišlo na ňu množstvo sťažností © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko