Soláka by mal podľa Šeligu nahradiť Zurian, Policajný zbor to považuje za hoax

Soláka by mal podľa Šeligu nahradiť Zurian, Policajný zbor to považuje za hoax

4.10.2024 (SITA.sk) –
aktualizované 4. októbra, 13:40

Policajný prezident Ľubomír Solák by mal byť na čele zboru nahradený súčasným šéfom policajnej inšpekcie Branislavom Zurianom.

Na piatkovej tlačovej konferencii to povedal exposlanec parlamentu a podpredseda mimoparlamentnej strany Demokrati Juraj Šeliga s tým, že taký je zámer vedenia rezortu vnútra. Solák podľa Šeligu momentálne čaká na to, aby ho prezident Peter Pellegrini vymenoval do hodnosti generála, ako to navrhla vláda.

„A potom je pripravený zraziť päty, zasalutovať a odísť do výsluhového dôchodku,“ vyhlásil na margo Soláka Šeliga.

Policajný zbor SR v reakcii uviedol, že ide o ďalší zo šírených hoaxov s cieľom vyvolať negatívne nálady v polícii a v spoločnosti.

„Policajný prezident bude aj naďalej pokračovať v zlepšovaní podmienok policajtov v zbore a v plnení úloh Policajného zboru. Bezpečnosť občanov aj naďalej zostáva prioritou tak, ako to bolo už viackrát verejne prezentované policajným prezidentom aj ministrom vnútra,“ zdôraznila polícia.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Policajný prezident, Prezident Slovenskej republiky
Zdroj: SITA.sk – Soláka by mal podľa Šeligu nahradiť Zurian, Policajný zbor to považuje za hoax © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko