Košická Steel Aréna už má kolaudačné rozhodnutie, rekonštrukcia stála viac ako 5,7 milióna eur (foto)

Košická Steel Aréna už má kolaudačné rozhodnutie, rekonštrukcia stála viac ako 5,7 milióna eur (foto)

6.10.2024 (SITA.sk) – Zrekonštruovaná Steel Aréna v Košiciach už má kolaudačné rozhodnutie. Získala ho v piatok 4. októbra. Informuje o tom mesto Košice. Päťmesačná rekonštrukcia stála viac ako 5,7 milióna eur. Rekonštrukcia sa začala na začiatku tohtoročného mája a išlo o najrozsiahlejšiu opravu Steel Arény od jej otvorenia.

Hlavným cieľom projektu je predovšetkým zníženie energetickej náročnosti haly prostredníctvom montáže najmodernejších technológií na chladenie ľadu a výmena starého osvetlenia za úspornejšie. Rovnako sa pracovalo na odstránení havarijného stavu svetlíka na streche, cez ktorý na plochu prenikala dažďová voda,“ priblížila samospráva.

Mesto dodalo, že rekonštrukciou prešlo aj zázemie pre hráčov a sociálne zariadenia pre verejnosť. Modernizácie sa dočkala i susediaca tréningová hala.

Modernizáciu Steel Arény finančne podporil Fond na podporu športu, a to sumou päť miliónov eur. Ostatných vyše 700-tisíc eur financovali mesto Košice a občianske združenie Košická aréna, ktoré túto športovú halu prevádzkuje. Hala bude oficiálne otvorená a odovzdaná 18. októbra.

Hokejisti HC Košice sa presne po 173 dňoch vrátili do domovskej Steel arény a pred 4 368 divákmi pokrstili jej zrekonštruované priestory víťazstvom nad Zvolenom. Košičania sa tak po dlhšom čase predstavili na domácom ľade,“ uzavrelo mesto.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Rekonštrukcia, Steel Aréna v Košiciach
Zdroj: SITA.sk – Košická Steel Aréna už má kolaudačné rozhodnutie, rekonštrukcia stála viac ako 5,7 milióna eur (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Slovensko