Netradičné zážitky, ktoré môžete absolvovať aj v zime

Netradičné zážitky, ktoré môžete absolvovať aj v zime

Nadšenci lyžovania a zimných športov už určite netrpezlivo odpočítavajú dni do dátumu, keď sa prvýkrát v novej sezóne postavia na lyže, či snowboard. Ak nepatríte medzi nich, nemusíte mať obavy. Aj cez zimu môžete všeličo netradičné zažiť.

 

Zážitkový let, akčná streľba a degustácia vína

 

Medzi celoročné zážitky patrí napríklad zážitkový let lietadlom. Ten môžete absolvovať v každom ročnom období a teda aj cez zimu, počas ktorej má možno ešte väčšie čaro ako po zvyšok roka. Zasnežená krajina má skrátka svoj nenapodobniteľný pôvab a platí to aj vtedy, keď sa na takúto krajinu pozeráte z vtáčej perspektívy.

 

Celoročne si môžete vyskúšať aj akčnú streľbu na strelnici. Pod vedením skúseného inštruktora si budete môcť vyskúšať viacero druhov zbraní. Nezáleží tak na vašej streleckej zdatnosti, akčnú streľbu si užijú menej aj viac zdatní strelci.

 

Alebo chcete zažiť niečo pokojnejšie? Čo takto degustácia vína? Možno sa to na prvý pohľad nezdá, ale aj to je zaujímavý zážitok a obzvlášť, keď sa odohráva v historickej pivnici, v ktorej na vás minulosť priam dýcha.

 

Škola šmyku, mushing a pivný kúpeľ

 

Pre každého vodiča je vzhľadom na blížiacu sa zimu aktuálnym zážitkom absolvovanie školy šmyku. Človek sa jej absolvovaním naučí s chladnou hlavou zvládať krízové situácie, ktoré môžu pri riadení vozidla nastať hlavne počas zimy, keď sú cesty často klzkejšie.

 

Máme pre vás tip aj na výlučne zimný zážitok. Je ním mushing. Nič vám to nehovorí? Ide o jazdu psím záprahom. Zasnežená krajina, svorka psov a vy na saniach. Na takýto zážitok s určitosťou nezabudnete.

 

A nakoniec ešte jedna oddychovka pre všetkých milovníkov piva: pivný kúpeľ. Ten je prospešný vďaka obsahu vitamínov skupiny B, sacharidov a proteínov. Regeneruje, hydratuje a zjemňuje pokožku a uvoľňuje kožné póry. Pokožku hlavy zbavuje lupín a vyživuje vlasy. A samozrejme, počas takéhoto kúpeľa môžete vyskúšať účinky piva aj „vnútorne“.

 

Zdroj obrázka:

 

Autor: EVERST / Stock.adobe.com

0Shares
Zaujímavosti