Čo všetko dnes ponúkajú prepravné služby?

Čo všetko dnes ponúkajú prepravné služby?

Mimoriadne podceňovanou službou sú v súčasnosti prepravné služby. Popularite sa tešia hlavne tie, ktoré zvládnu aj špecifickejšie formy prepravy.

Bol začiatok 20. storočia a ľudí vo svete trápila nedostatočná kvalita poštovej dopravy. Niekde tu začali písať svoju históriu prepravné služby. Ich prvou úlohou bolo čo najrýchlejšie doručiť diplomatické alebo vojenské poštové zásielky. Doba sa však zmenila a bez tejto služby si už život ani len nevieme predstaviť.

 

Žiadny tovar už dnes nie je problémom

 

Čo ak však hľadáme prepravcu, od ktorého vyžadujeme aj špecifickejšie formy prepravy? Z času na čas totiž potrebujeme doručiť aj nadmernú hmotnosť balíka či atypické veľkosti zásielky. V takom prípade musíme zvoliť flexibilné dopravné služby, ktoré sú schopné vypracovať riešenie prepravy na mieru.

Prepravcovia dnes už nemajú problém vysporiadať sa s takmer akýmkoľvek sortimentom. Disponujú vozovým parkom, ktorý si poradí aj so stavebným materiálom, kvetmi, mrazeným tovarom či dekoráciami. Pre ťažší náklad disponujú aj špeciálnymi vozidlami, pomôcť môžu aj hydraulické ruky a plošiny. Prepravu tovaru využívajú súkromné osoby, dodávatelia alebo napríklad eventové agentúry. Bonusom je možnosť uskladniť tovar v skladoch prepravcu. Veľmi populárnou je aj expresná preprava v extrémne rýchlym dodaním zásielky, ktorá v závislosti od podmienok a trasy dokáže zaručiť dodanie aj behom jedného pracovného dňa.

 

S Carroute aj do zahraničia

 

Dopravní prepravcovia nepôsobia len v rámci jednej krajiny. Veľmi často smeruje balík do Čiech či dokonca aj ďalej. V takom prípade však musí prepravca disponovať pohotovým operačným tímom či priemyselnou distribúciou. Dnes už nie je pre nich problémom putovať vozovým parkom naprieč celou Európou. jeden deň vyzdvihne tovar priamo u vás v dohodnutom čase a už v nasledujúci pracovný deň putuje zásielka do cieľovej krajiny. Samozrejmosťou je aj opačný smer prepravy, kedy vám bude tovar doručený na Slovensko spoza hraníc.

Zdroj obrázku: Freedomz / Shutterstock.com

0Shares
Doprava a infraštruktúra Ekonomika