Svitko je aj po stredajšej 10. etape na Rely Dakar dvanásty, Varga si s prehľadom stráži 5. priečku celkového poradia

Svitko je aj po stredajšej 10. etape na Rely Dakar dvanásty, Varga si s prehľadom stráži 5. priečku celkového poradia

11.1.2023 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 11. januára 13:17

Slovenský motocyklista Štefan Svitko na prestížnej Rely Dakar v Saudskej Arábii obsadil v stredajšej 10. etape dvadsiatu priečku a v celkovom poradí zostal na 13. pozícii. Jazdci absolvovali spolu 623 km, súčasťou etapy bolo 114 km meraných úsekov.

V stredu dosiahol najlepší čas Ross Branch z Botswany, druhý skončil s mankom 21 sekúnd Francúz Adrien van Beveren a tretí bol Juhoafričan Michael Doherty (+30 s).

Svitko za víťazom zaostal o necelých deväť minút

Štefan Svitko zaostal za víťazom o 8:47 min. Novým lídrom celkového poradia sa stal Argentínčan Kevin Benavides, ktorý finišoval s minútovou stratou na Brancha. Američan Skyler Howes klesol na druhú priečku, za lídrom zaostáva o 89 sekúnd.

Tretí je priebežne Austrálčan Toby Price o ďalších 41 sekúnd za Howesom. Slovák Svitko má na K. Benavidesa stratu 1:20:44 h, no za dvanástym Francom Caimim z Argentíny zaostáva len o 7 sekúnd. Jedenásty je Španiel Lorenzo Santolino, ktorý má pred uvedeným duom náskok takmer 40 minút.

Štvorkolkár Varga stále v popredí

Medzi jazdcami na štvorkolkách sa stále v popredí drží Juraj Varga. V stredu figuruje zatiaľ na ôsmej pozícii, v celkovej klasifikácii si však s prehľadom stráži 5. stupienok. Na štvrtého Američana Pabla Copettiho stráca viac ako 70 minút a pred šiestym Čiľanom Giovannim Enricom má pohodlný viac ako dvojhodinový náskok.

V stredajšej 10. etape si triumf pripísal Brazílčan Marcelo Medeiros a Francúz Alexandre Giroud si bez väčších problémov udržiava post lídra, pred Argentínčanom Franciscom Flores vedie o viac ako 77 minút.

Viac k témam: Rely Dakar
Zdroj: Webnoviny.sk – Svitko je aj po stredajšej 10. etape na Rely Dakar dvanásty, Varga si s prehľadom stráži 5. priečku celkového poradia © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Ekonomika