Národe môj, neopustím ťa!

Národe môj, neopustím ťa!

Povedal som si, kašlem na všetko, ale krv nie je voda a národ nie je hruška. Všetci ťa už opúšťajú, národe môj. Všetci len pre seba hrabú, aj tí hore, aj tí dole, aj tí vpravo, aj tí vľavo. Rozplakalo sa srdce moje, národe môj a tak som si povedal, vyvediem si ťa ja, národe môj z blbej nálady, ktorá sa pomaly, ale isto zase na teba valí, národ milovaný.

A tak som vymyslel riešenie. Stálo ma to pár centov, ba čo vravím, centov, ale aj eur a tri Európy, ale predsa len riešenie mám.

Objednal som priamo z Ázie troch pravých indických slonov. A každý týždeň do každého okresu prídu tie tri slony v sprievode mahutov. A tí prídu do každého okresu a v okresnom meste na námestí ľudia prídu ku slonom a začnú ich umývať. A pri tom umývaní si ľudia posťažujú tej nemej tvárina všetko možné, na čo si len spomenú, pohladkajú ju, že ich lepšie vypočula ako manželka či manžel. A ak ta blbá nálada u niekoho graduje, môže do slona kopnúť celou silou. Mám povolenie na tento akt vybavený u Ochrany zvierat, veď čo už pre teba neurobím, národe môj. A ak ste v povznesenej nálade a chcete to dať niekomu na okolí na známosť, a nemáte komu, lebo, čo už si budeme nahovárať, kto už len dnes chce počuť človeka, ktorému sa darí alebo je prosto ľudsky šťastný a spokojný. Tak v tej chvíli podídete ku slonovi, objímete jeho nohu, pritúlite sa a radosťou vám srdce zaplesá.

Slony budú v okresnom meste k dispozícii od deviatej hodiny ráno až do dvadsiatej druhej hodiny nočnej. To znamená, že umývanie slonov je prístupné aj deťom, ale aj dôchodcom, ba aj pracujúcej inteligencii či nebodaj slovenským podnikateľom, ktorých najvaic ľutujem v mojom národe. Pre školákov sa budú robiť školské zájazdy a deti si budú môcť doobeda slonov vymaľovať, aby ich potom gymnazisti, či nezamestnaní mohli do tej neskorej večernej hodiny umývať. Tu si všetci budú môcť navzájom odovzdávať svoje životné skúsenosti. Mládež bude hovoriť o svojich snoch a dôchodcovia ich z tých snov budú prebúdzať

Takto prejdeme so slonmi celé Slovensko, všetkých 79 či 80 okresov. Bol by v tom čert, aby si nepokrial, národe môj.

Keďže tých okresov je až toľko, koľko ich vymyslel otecko národa, možno pre teba, národ môj objednám aj afrických slonov. Nech nežerem, nech sa máš ty dobre, národe môj. Nech pookreješ, nech zase v tebe vzlietne duch…

Nuž národe môj, čo som mohol, to som ti dal.Len prosím ťa, nepýtaj sa ma, prečo som to urobil.  Na väčšie idiotiny si sa nikdy neopýtal a nič ti nevadilo, tak prečo teraz?

Tak prečo, do prdele, ti akurát vadí moje umývanie slonov na námestiach okresných miest?!

Autor: Stano Bebjak

0Shares
Fejtóny Kultúra