Tréner Vernydub najprv s tímom Šeriff Tiraspoľ zdolal Real Madrid, teraz bojuje vo vojne proti Rusom

Tréner Vernydub najprv s tímom Šeriff Tiraspoľ zdolal Real Madrid, teraz bojuje vo vojne proti Rusom

1.3.2022 (Webnoviny.sk) – Ešte prednedávnom viedol svoje mužstvo v Lige majstrov a futbalovú verejnosť šokoval tým, že zdolal slávny Real Madrid. Na sklonku septembra 2021 Šeriff Tiraspoľ senzačne vyhral na slávnom Štadióne San Bernabéu v Madride 2:1.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Ukrajinský tréner Jurij Vernydub, ktorý úspešne vedie moldavského majstra, aktuálne odišiel brániť svoju vlasť. Päťdesiatšesťročný kouč sa pripojil k ukrajinskej domobrane proti invázii ruských vojsk. Informuje o tom aj web španielskeho denníka Marca.

Na sociálnych sieťach sa objavila fotografia trénera spolu s ďalšími dvoma vojakmi. Hráč Šeriffu Tiraspoľ Gustavo Dulanto vyslovil ukrajinskému taktikovi podporu. „Nech boh ochraňuje nášho trénera Jurija,“ napísal na Twitter peruánsky obranca.

#BREAKING: Five months after he conjured up a stunning victory over Real Madrid in the Champions League, Sheriff Tiraspol manager Yuriy Vernydub has joined Ukraine’s army ??. #UkraineRussiaWar #russianinvasion #UkraineCrisis pic.twitter.com/xyqvOiMGci
— Conflicts in Ukraine ?? (@conflictsinUA) February 28, 2022

Tím po prvý raz priviedol do Ligy majstrov

Vernydub bol vymenovaný za trénera Šeriffu 18. decembra 2020. Vo svojej prvej sezóne vyhral v Moldavsku najvyššiu ligovú súťaž a potom prvýkrát v histórii priviedol tím do skupinovej fázy Ligy majstrov. V nej nazbieral v konkurencii Realu Madrid, Interu Miláno a Šachtaru Doneck 7 bodov a z tretieho miesta si vybojoval jarné pokračovanie vo vyraďovacej časti Európskej ligy.

V šestnásťfinále tam tesne neuspel v dvojzápase s portugalským tímom Sporting Braga (2:0 a 0:2) až po strelách zo značky pokutového kopu.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Bojovať išli aj ďalší športovci

Vernydub nie je jediným športovcom, ktorý sa rozhodol vrátiť do svojej rodnej krajiny v dôsledku súčasnej vojnovej situácie. Na Ukrajine je aj bývalý majster sveta v boxe organizácií WBO a WBA Vasyl Lomačenko.

V metropole Ukrajiny bojujú aj starosta Kyjeva a bývalý majster sveta ťažkej hmotnostnej kategórie Vitalij Kličko a jeho brat Vladimir.

Viac k témam: Liga majstrov
Zdroj: Webnoviny.sk – Tréner Vernydub najprv s tímom Šeriff Tiraspoľ zdolal Real Madrid, teraz bojuje vo vojne proti Rusom © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Futbal