Johannesburgom otriasla streľba v bare, vyžiadala si niekoľko mŕtvych a zranených (foto)

Johannesburgom otriasla streľba v bare, vyžiadala si niekoľko mŕtvych a zranených (foto)

12.7.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 12. júla, 11:17

Juhoafrická polícia zatkla dvoch podozrivých v súvislosti s víkendovými streľbami v baroch, ktoré zanechali dovedna 19 mŕtvych.
Pätnásť ľudí zomrelo v podniku na predmestí Soweto juhoafrického Johannesburgu a ďalší štyria po streľbe v bare v Pietermaritzburgu v provincii KwaZulu-Natal, no polícia nepredpokladá, že incidenty spolu súvisia.

Tlak na úrady

Dvojicu podozrivých zatkli v spojitosti so streľbou v druhom menovanom meste, informuje spravodajský portál BBC s odvolaním sa na vyhlásenie polície.
Polícia uviedla, že časť jej zásahového tímu vyslali do Soweta, aby pomáhala pri policajnej práci v reakcii na potreby komunity. Uviedla to po tlaku na úrady, aby našli tých, ktorí sú zodpovední za streľby, pričom polícia čelí obvineniam z toho, že nerobí dosť pre ochranu občanov. Juhoafrická republika má jednu z najvyšších mier kriminality na svete.

Prezident odsúdil streľbu

Juhoafrický prezident Cyril Ramaphosa odsúdil dvojicu strelieb. „Ako národ nemôžeme dovoliť násilným kriminálnikom, aby nás týmto spôsobom terorizovali, bez ohľadu na to, kde sa tieto incidenty môžu odohrať,“ uviedol Ramaphosa vo vyhlásení.

Dodal, že je potrebná užšia spolupráca na „zlepšenie sociálnych a ekonomických podmienok v komunitách s cieľom zredukovať násilné zločiny a potlačiť nezákonný obeh zbraní“.

Viac k témam: Streľba, Streľba v bare
Zdroj: Webnoviny.sk – Johannesburgom otriasla streľba v bare, vyžiadala si niekoľko mŕtvych a zranených (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Hokej