Obžalovaný z vraždy Daniela Tupého ide na slobodu. Keď príde čas, všetko objasním, povedal

Obžalovaný z vraždy Daniela Tupého ide na slobodu. Keď príde čas, všetko objasním, povedal

10.1.2024 (SITA.sk) –
aktualizované 10. januára, 13:50

Adam Puškár, ktorý je obžalovaný z vraždy študenta Daniela Tupého, ide z väzby na slobodu. Ako informoval hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak, Krajský súd v Bratislave v stredu zamietol sťažnosť prokurátorky proti uzneseniu Mestského súdu Bratislava I o prepustení obžalovaného z väzby na slobodu a Puškára z väzby prepustil.

Rozhodnutie je právoplatné

„Senát odvolacieho súdu vychádzal pri rozhodovaní z toho, že v priebehu trestného konania nedochádza k zosilňovaniu dôvodnosti trestného stíhania voči obžalovanému, a preto sa ustálený dôvod väzby oslabuje. Dôvody väzby u obžalovaného boli nahradení peňažnou zárukou v sume 50 000 eur v spojení s dohľadom probačného a mediačného úradníka a s využitím technického prostriedku na kontrolu pohybu kontrolovanej osoby,“ uviedol Adamčiak a doplnil, že stredajšie rozhodnutie je právoplatné.

Ku všetkému sa vyjadrí, keď príde čas

Ako Adam Puškár uviedol pre médiá po tom, čo v stredu opustil bratislavský Ústav na výkon väzby, celú vec objasní na súde „keď príde čas“.

„Procesná situácia sa nejakým spôsobom vyvíja,“ povedal s tým, že z vykonaného dokazovania vyplýva, že je nevinný. „Keď príde čas, ja sa ku všetkým dôkazom vyjadrím,“ zopakoval.

Adam Puškár podľa obžaloby 4. novembra 2005 na Tyršovom nábreží v Bratislave spolu s ďalšími osobami napadol osemčlennú skupinu ľudí, v ktorej bol aj študent Filozofickej fakulty Univerzity Komenského Daniel Tupý. Toho nožom viackrát bodol do ramena, stehna, hrudníka a chrbta, na následky čoho Tupý zomrel. Na skutku sa podľa obžaloby podieľala aj osoba, ktorá doteraz nebola stotožnená. Obžalovaný Puškár pred súdom vyhlásil, že je nevinný.

Viac k témam: Prepustenie z väzby, Súdy, Väzba, Vražda Daniela Tupého
Zdroj: SITA.sk – Obžalovaný z vraždy Daniela Tupého ide na slobodu. Keď príde čas, všetko objasním, povedal © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
MOTOR šport