Pred Prezidentským palácom v Bratislave protestuje dav ľudí proti výhodám pre zaočkovaných, zablokovali aj Hodžovo námestie

Pred Prezidentským palácom v Bratislave protestuje dav ľudí proti výhodám pre zaočkovaných, zablokovali aj Hodžovo námestie

29.7.2021 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 29. júla 12:27

Pred Prezidentským palácom v Bratislave protestujú desiatky ľudí.

Dôvodom má byť novela zákona zvýhodňujúca očkovaných, ktorú prezidentka Zuzana Čaputová podpísala v pondelok 26. júla.

Situáciu priebežne vyhodnocujú

Polícia situáciu monitoruje. Priebeh zhromaždenia je z pohľadu bratislavskej polície zatiaľ pokojný.

Viac o téme: Koronavírus

„Bezpečnostnú situáciu priebežne vyhodnocujeme s dôrazom na ochranu života, zdravia a majetku občanov. Situáciu aj naďalej monitorujeme, v prípade, ak by bol narušený verejný poriadok alebo páchaná iná protiprávna činnosť, polícia v zmysle zákona o Policajnom zbore využije všetky zákonné možnosti na zjednanie nápravy a obnovenie verejného poriadku,“ uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Hodžovo námestie je neprejazdné

Protestujúci pred Prezidentským palácom v Bratislave sa krátko po 11:00 presunuli na vozovku a zablokovali ju v oboch smeroch, ako aj podchod v smere na Staromestskú ulicu.

Ako informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff, z tohto dôvodu je v súčasnosti Hodžovo námestie v smere na Staromestskú ulicu a na Námestie 1. mája neprejazdné.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Protest pred parlamentom, polícia použila aj slzný plyn (fotografie)

„Vodičov vyzývame, aby sa tomuto úseku, pokiaľ je to možné, vyhli a na prejazd využili alternatívnu trasu,“ uviedol Szeiff.

Pre protest tak cez Hodžovo námestie nepremáva mestská hromadná doprava (MHD). Integrovaný dopravný systém v Bratislavskom kraji (IDS BK) o tom informuje na sociálnej sieti.

„Pre protestné zhromaždenie je aktuálne prerušená premávka MHD na Hodžovom námestí, na cestovanie je potrebné využiť alternatívny spôsob dopravy,“ uvádza dopravca.

SaS vyzýva na kultivovaný protest

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) vyzýva demonštrantov, aby protestovali kultivovane a nemanipulovali s dátami.

„Rešpektujeme právo občanov slobodne vyjadrovať svoj názor a demonštrovať, ale aj to by sa podľa nás malo diať pokojným a vecným spôsobom. Nemôžeme tolerovať urážky a vulgarizmy, napríklad len pre to, že podporujeme očkovanie a tým aj spoločenskú zodpovednosť voči druhým,“ uviedol podpredseda strany a štátny tajomník rezortu diplomacie Martin Klus.

Neohľaduplnosť a prepadnutie klamstvám vníma ako to posledné, čo momentálne Slovensko potrebuje.

Viac k témam: Koronavírus, Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku, protest
Zdroj: Webnoviny.sk – Pred Prezidentským palácom v Bratislave protestuje dav ľudí proti výhodám pre zaočkovaných, zablokovali aj Hodžovo námestie © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Ostatné športy