Medlová sa tesne pred štartom na ZOH zranila, jej ďalšia účasť pod piatimi kruhmi je ohrozená

Medlová sa tesne pred štartom na ZOH zranila, jej ďalšia účasť pod piatimi kruhmi je ohrozená

5.2.2022 (Webnoviny.sk) – Snowbordistka Klaudia Medlová mala byť v sobotu prvou Slovenkou, ktorá súťažne zasiahne do diania ZOH 2022 v čínskom Pekingu, no zranenie 28-ročnej športovkyne ju obralo o účasť v kvalifikácii slopestylu. Bronzová z MS 2015 v tejto disciplíne sa zranila tesne pred štartom a tréner Matej Matys ju odhlásil iba 10 minút pred štartom.

Zranené koleno

„Stalo sa mi to na tréningu krátko pred súťažou. Pri prvom skoku som zle dopadla a zvrtlo sa mi ľavé koleno, teda v mojom prípade zadné. Je to koleno, s ktorým mávam chronické problémy. V prvej chvíli to bolelo ukrutne a zľakla som sa, že som si natrhla väz. Sťažka som odkrivkala do priestoru ‚lounge‘ a pri pohyboch nohy do strán som cítila ostrú bolesť. Potom sa mi však hodinu venoval fyzioterapeut a bolesť do značnej miery ustúpila. Bolo to oveľa lepšie. Uvidíme, čo ukáže vyšetrenie. Možno po ďalších fyzioterapiách a po zatejpovaní kolena to pôjde,“ povedala Medlová podľa oficiálneho webu Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV). V Pekingu ju čaká ešte big air, jeho kvalifikácia sa uskutoční v pondelok (14. februára).

Jeden z lekárov slovenskej výpravy Ivan Macek informoval, že slovenská snowbordistka pôjde na vyšetrenie magnetickou rezonanciou v miestnej nemocnici. „Po ňom bude jasnejšie, ako to vyzerá s vážnosťou jej zranenia a či je reálny jej štart v druhej disciplíne,“ doplnil SOŠV.

Kvalifikovalo sa 12 snowbordistiek

Medlová už pred odletom do Číny uviedla, že slopestyle je jej obľúbenejšou disciplínou. V big airi sa v pretekoch Svetového pohár päťkrát dostala na pódium, zakaždým skončila tretia.

Zo slopestylu má tri umiestenia v Top 3 a aj spomenutý cenný kov z MS 2015. Klaudia Medlová v minulosti štartovala pod piatimi kruhmi aj v Pjongčangu. V oboch vystúpeniach obsadila priečky v tretej desiatke.

Sobotňajšiu kvalifikáciu slopestylu žien vyhrala Novozélanďanka Zoi Sadowská Synnottová výkonom 86,75 bodu, druhá skončila Japonka Kokomo Muraseová (81,45) a tretia Fínka Enni Rukajärviová (78,83). V nedeľňajšom finále sa predstaví najlepší tucet snowbordistiek z kvalifikácie, na postup bol potrebný výkon 65,55 bodu.

Viac k témam: Zimná olympiáda v Pekingu 2022, Zranenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Medlová sa tesne pred štartom na ZOH zranila, jej ďalšia účasť pod piatimi kruhmi je ohrozená © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Ostatné športy