Poslanci parlamentu v utorok hlasujú o približne 40 bodoch (naživo)

Poslanci parlamentu v utorok hlasujú o približne 40 bodoch (naživo)

27.2.2024 (SITA.sk) – Poslancov v utorok o 11:00 čaká dlhé hlasovanie o približne 40 bodoch. Predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD) minulý týždeň avizoval, že po hlasovaní začne parlament rokovať o vládnej novele Trestného zákona, ktorá upravuje premlčacie lehoty.

Naživo: Rokovanie parlamentu

Súčasne avizoval, že nedovolí opozičným poslancom „robiť z tejto témy teatro“. Pellegrini chce, aby zmeny čo najskôr „uzreli svetlo sveta“.

Vláda Roberta Fica (Smer-SD) minulý týždeň v štvrtok schválila ponechanie súčasných premlčacích lehôt pri násilných trestných činoch.

Zmeny by zároveň mala Národná rada SR prijímať v skrátenom legislatívnom konaní. Podľa predloženého materiálu sa zmeny týkajú trestných činov proti životu a zdraviu, trestných činov proti slobode a ľudskej dôstojnosti, trestných činov proti rodine a mládeži či trestných činov proti iným právam a slobodám.

„Pri týchto trestných činoch sa budú uplatňovať doterajšie premlčacie doby, a to najmä dvadsaťročná doba v prípade zločinov, za ktoré Trestný zákon dovoľuje uložiť trest odňatia slobody s hornou hranicou trestnej sadzby najmenej desať rokov,“ uvádza sa v materiáli, ktorý na rokovanie vlády predložil minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SD).

Viac k témam: Novela Trestného zákona, Rokovanie NR SR, Trestný zákon
Zdroj: SITA.sk – Poslanci parlamentu v utorok hlasujú o približne 40 bodoch (naživo) © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Ostatné športy