ŠPORTOVCI TOHO MAJÚ DOSŤ: „NEBUDEM TU HOVORIŤ DO STENY, SME AKO CVIČENÉ OPICE V ZOO“

ŠPORTOVCI TOHO MAJÚ DOSŤ: „NEBUDEM TU HOVORIŤ DO STENY, SME AKO CVIČENÉ OPICE V ZOO“

Iniciatívu  ZA ŠPORT BEZ PODMIENOK cez víkend pripomenuli nielen prvoligoví futbalisti, verní fanúšikovia a športoví nadšenci na Slovensku. Všetkých v celej Európe štvú nelogické (vraj) opatrenia, zákazy a podmienky, ktoré síce plnia, ale stále to nie je dosť. Kedy to skončí?
Väčšina profesionálnych futbalistov a klubových funkcionárov je očkovaná, testovaná, poslušne plní všetky požiadavky. A nič sa nemení. Hrajú futbal „v sterilnom prostredí“ pred limitovaným obecenstvom, bez ľudskej blízkosti s fanúšikom, príznačnej atmosféry a emócií, ktoré k športu patria.
Tento víkend to úprimne a na plné ústa povedal český tréner ???? ????, ktorého rozzúril protokol českej asociácie. Napriek uvoľňovaniu opatrení nedovoľuje novinárom osobne sa zúčastniť tlačových konferencií: „Budem mať 63 rokov a nenarodil som sa preto, aby som tu hovoril do skrine. Toto je diskriminácia. Toto mi hlava neberie“, trefne hovorí Rada.
Slovenská vláda rovnako nejaví o šport záujem. Jediné, čo dokáže, je vydávať nelogické a kontraproduktívne nariadenia, sem-tam pre upokojenie vyslať byrokrata, ktorého viac zaujíma vlastná stolička ako prežitie klubov. Navyše, vláda diskutuje o športe výhradne ako o riziku, keďže sa pri ňom prirodzene stretávajú ľudia.
Neberie do úvahy pozitívny spoločenský, morálny, ekonomický, rodinný, psychologický, národný a kultúrny aspekt; športovca ako vzor pre deti; za bežných okolností prosperujúce športové kluby, ktoré spájajú rodiny a mládež pri spoločnom snažení byť lepší; šport ako životný štýl alebo zdravotné benefity pre srdce, kĺby, pleť, správnu hmotnosť, výkon mozgu, spánok, znižovanie rizika chronických ochorení a v neposlednom rade pre imunitu.
Kedy sa vládni predstavitelia začnú správať ako ľudia a nie tak, že pripomínajú skôr obchodných zástupcov firiem, ktoré na dnešnej kríze profitujú? Ich vyhlášky môžu zlikvidovať nielen mládežnícky šport, ale šport ako celok a pohybovú kultúru celej generácie. ⚽️ Futbal bez fanúšikov neprežije. Za šport ??? ?????????!
0Shares
Blog Šport